Τετάρτη , 18 Μαΐου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση της Βουλευτού Μερόπης Τζούφη με πρόεδρο Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων

Συνάντηση της Βουλευτού Μερόπης Τζούφη με πρόεδρο Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων

 

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποίησαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη και εκ μέρους της Ο.Μ. Πανεπιστημίου του ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Μποζίδης Πέτρος και Κούκλης Παναγιώτης, με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων κ. Μηνά Πασχόπουλο.  Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Μπάμπης Ματσούκας, πρόεδρος του συλλόγου ΕΤΕΠ Παν/μίου Ιωαννίνων (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό προσωπικό).

Από τη μεριά του κ. Πασχόπουλου τέθηκαν μια σειρά σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η Ιατρική Σχολή εξαιτίας της υποχρηματοδότησης  των τελευταίων χρόνων, όπως η έλλειψη εξοπλισμού ή η ανάγκη εκσυγχρονισμού του, η έλλειψη χώρων και ιδιαίτερα η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, η άμεση ανάγκη αποκατάστασης φθορών και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε να είναι λειτουργικές, ο μεγάλος αριθμός φοιτητών σε σχέση με τις υποδομές και οι μεγάλες ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό.

Η κα Τζούφη ενημέρωσε τον κ. Πασχόπουλο για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Υγείας και για τους άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους στους τομείς αυτούς, σημειώνοντας ότι η Παιδεία κι η Υγεία αποτελούν τομείς πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και άμεσης χρηματοδότησης αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ζήτησε ακόμη να υπάρξει με θεσμικό και συλλογικό τρόπο ιεράρχηση των άμεσων αναγκών της Σχολής σε μέλη ΔΕΠ, προκειμένου να είναι έτοιμη η Σχολή, όταν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες διορισμού. Επίσης τόνισε την ανάγκη να υπάρχει διαρκής και ουσιαστική ενημέρωση και πρόσβαση όλων των μελών ΔΕΠ για όλα τα ερευνητικά προγράμματα.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση όσο και το καθεστώς εργασίας των πανεπιστημιακών ιατρών στο Ε.Σ.Υ, όπου σε πολλά σημεία διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων.

 

Από το γραφείο της Μερόπης Τζούφη

                                                                                                                           Βουλευτού Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

Την συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα, εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Μέτσοβο

Την συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα, εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments