Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση της  Μερόπης Τζούφη και  του Χρήστου Μαντά, Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων με τον Καθηγητή κ. Α. Φωτόπουλο, Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Συνάντηση της  Μερόπης Τζούφη και  του Χρήστου Μαντά, Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ιωαννίνων με τον Καθηγητή κ. Α. Φωτόπουλο, Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

b20161228_124138Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν η Μερόπη Τζούφη και ο Χρήστος Μαντάς, βουλευτές Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Καθηγητή κ. Ανδρέα Φωτόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκε η κα. Άννα Κούκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας, αναπληρώτρια  συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πιο αναλυτικά συζητήθηκαν:

  • Η πορεία της εγκατάστασης και λειτουργίας Υπολογιστικού Τομογράφου (PET-CT) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το PET-CT είναι σε διαδικασία υλοποίησης σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσω συγχρηματοδότησης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΠΓΝΙ. Για το θέμα αυτό είχε γίνει συζήτηση κατόπιν επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή στις 16-2-2016.
  • Θέματα Φοιτητικής Μέριμνας και ειδικότερα έγινε παρουσίαση του έργου της Επιτροπής για την στήριξη φοιτητών ΑμεΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επισημάνθηκαν σημεία παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής.
  • Η κα. Τζούφη, ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία της Βουλής των Ελλήνων, ενημέρωσε για τη «Χάρτα των δικαιωμάτων των ΑμεΑ» η οποία έχει τεθεί σε προνομοθετική δημόσια διαβούλευση μετά από επανειλημμένες συσκέψεις με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς.
  • Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Θεματικά Μουσεία στο χώρο του Πανεπιστημίου, Περιηγήσεις στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, εκδηλώσεις όπως θεατρική παράσταση ΑμεΑ, καθώς και η νεοσύστατη Καμεράτα αποτελούμενη εξολοκλήρου από φοιτητές του Πανεπιστημίου).

Συμφωνήθηκε ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα αποτελέσουν προετοιμασμένα θέματα συνεχούς επικοινωνίας με την κοινοβουλευτική ομάδα, το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments