Σάββατο , 15 Αυγούστου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συνάντηση της Μ.Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με την πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων

Συνάντηση της Μ.Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με την πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων

tzoufi160Από:Γιώργος Γκόντζος

  Το περασμένο Σάββατο, η Μερόπη Τζούφη – βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κα Σ. Τσιάρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και ζητήθηκε να κατατεθούν προτάσεις επίλυσης για τους νέους ελευθεροεπαγγελματίες συναδέλφους. Επίσης, τέθηκε το θέμα των κινήτρων για την παραμονή των νέων συναδέλφων στην Ελλάδα ή και την επάνοδο τους, με αλλαγή του πλαισίου λήψης της ειδικότητας, ανασχεδιασμό του υγειονομικού χάρτη για τις ειδικότητες που χρειαζόμαστε, καθώς και αξιολόγηση των κέντρων χορήγησης ειδικότητας.

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκε ως απολύτως θετική η ψηφιζόμενη νομολογία για την κάλυψη των άγονων και απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας με οπλίτες γιατρούς, αλλά και η πιθανή αξιοποίηση ειδικευμένων γιατρών που υπηρετούν τη θητεία τους σε νοσοκομεία του νομού.

Ακόμη, υπήρξε ενημέρωση για τη συνέχιση της συζήτησης στο επίπεδο της Βουλής του νομοσχεδίου με τα επείγοντα απαραίτητα βήματα στον τομέα της υγείας (είχε χαρακτηρισθεί ως παράλληλο πρόγραμμα), του οποίου η συζήτηση είχε σταματήσει προ των εορτών.

Τέλος, συζητήθηκαν τα προβλήματα μη έγκρισης του συνόλου των εφημεριών των Κέντρων Υγείας από τον επίτροπο για την ανεύρεση λύσης. Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε και η συζήτηση για την αναμόρφωση του συστήματος ΠΦΥ και έχουν υπάρξει επεξεργασίες σε επίπεδο του Ν. Ιωαννίνων που πρέπει να συζητηθούν και να μπουν στο δημόσιο διάλογο, αφού προτείνεται να ξεκινήσει πιλοτική μελέτη για την εφαρμογή της και στο νομό μας.Για τις προτάσεις αυτές θα ενημερωθεί το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου και θα υπάρχει ανοιχτή και διαρκής επικοινωνία.

 

 

 

___________________________

 

Σέκερη 1, Αθήνα, ΤΚ: 10 671・Τηλ: 210 367 5843 ・Fax: 210 367 5644

Λ. Δωδώνης 17, Ιωάννινα, ΤΚ: 45 221・Τηλ/Fax: 26510 3361

E-mail: m.tzoufi@parliament.gr・Web: meropitzoufi.wordpress.com

Facebook: MeropiTzoufi・Twitter: @meropitz

Δείτε Επίσης

Σοβαρή έξαρση του κορωνοϊού, αυξημένη προσοχή απ΄όλους συνιστά η Ε. Ντζάνη

Από: Χάρης Δάφλος– Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σταθερή και σοβαρή έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of