Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Μ.Ελισάφ με τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Μ.Ελισάφ με τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρονται τα εξής:

“Με τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Χρήστο Πάνου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Στην συνάντηση υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για το έργο του συμπαραστάτη  στο Δήμο Ιωαννιτών, τα προβλήματα που θέτουν οι συμπολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν για την επίλυσή τους.

Ο κ. Ελισάφ επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό τον οποίο υπηρετεί με συνέπεια ο κύριος Πάνου και τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής του, ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν πότε και πως μπορούν να καταφεύγουν στον Συμπαραστάτη για να ζητήσουν την συνδρομή του.

Τα περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα που έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα αφορούν σε απλήρωτους λογαριασμούς προς την ΔΕΥΑΙ, σε μισθωμένες κατοικίες.

Πολλοί μισθωτές κατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων αφήνουν τα ακίνητα που έχουν μισθώσει έχοντας συνήθως εκτός από απλήρωτα μισθώματα και απλήρωτους λογαριασμούς για νερό που οι ίδιοι έχουν καταναλώσει κατά τη διάρκεια της μίσθωσης. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό η ΔΕΥΑΙ μπορεί να στραφεί είτε κατά του μισθωτή είτε κατά του ιδιοκτήτη πλην όμως επειδή ο μισθωτής συνήθως δεν είναι δυνατό να βρεθεί μένει το χρέος στον ιδιοκτήτη για υπηρεσίες, που ο ίδιος δεν έχει καταναλώσει.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η τροποποίηση του κανονισμού της ΔΕΥΑΙ ώστε η ευθύνη καταβολής της οφειλής να ανήκει σε αυτόν που αποδεδειγμένα κάνει χρήση του χώρου κι επομένως καταναλώνει το νερό.

Οι πολίτες καταφεύγουν επίσης στον Συμπαραστάτη όταν ταλαιπωρούνται από τις υπηρεσίες του Δήμου λόγω του κατακερματισμού αρμοδιοτήτων. Αποτέλεσμα είναι η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των θεμάτων τους. Τέτοια ζητήματα, όπως σημείωσε ο κ. Ελισάφ, μπορούν να αντιμετωπιστούν με αναμόρφωση του Οργανισμού του Δήμου και με ορθολογική και ξεκάθαρη, χωρίς επικαλύψεις,  κατανομή των αρμοδιοτήτων.

Το τρίτο σοβαρό ζήτημα σχετίζεται με τα αδέσποτα ζώα. Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων καθώς δεν προβλέπεται η μόνιμη απομάκρυνσή τους από τους κοινόχρηστους χώρους αλλά μόνο η διαχείρισή τους (στείρωση και εμβολιασμός) και στη συνέχεια η επαναφορά τους στο περιβάλλον όπου βρίσκονταν προηγουμένως.

Έτσι, τα αδέσποτα είναι μεν στειρωμένα και εμβολιασμένα, εξακολουθούν όμως να περιφέρονται πεινασμένα και σε αγέλες μέσα στην πόλη αλλά και σε ζωτικής σημασίας χώρους όπως τα Νοσοκομεία και η Πανεπιστημιούπολη, με τελικούς ζημιωμένους και πάλι τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, που πέφτουν θύματα επιθέσεων από αυτά. Απαραίτητη κρίνεται η  τροποποίηση του νόμου για τα αδέσποτα ζώα με την προσθήκη της υποχρέωσης δημιουργίας χώρων μόνιμης φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων από όλους τους Δήμους της χώρας και πρόβλεψη της απαιτούμενης χρηματοδότησης από εθνικούς και ενδεχομένως κοινοτικούς πόρους. Η παράταξή μας θα ζητήσει την πιλοτική εφαρμογή της λύσης των χώρων μόνιμης φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων καθώς και την εφαρμογή της νομοθεσίας όσον αφορά την ηλεκτρονική ταυτοποιήση των ζώων.”

Δείτε Επίσης

“Γιάννενα, πολίτες για την Ανατροπή”: Ανοιχτή συζήτηση για τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών

Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνει η παράταξη “Γιάννενα, πολίτες για ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments