Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας

Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας, κ. Καλλέργη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κατεφίδη, συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λανόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο προσωπικό, τις υποδομές και την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων που εδρεύουν στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στο Μόναχο ζουν περί τους 27.000 Έλληνες και στη Νυρεμβέργη περίπου 12.000 Έλληνες.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Υφυπουργός έχει ήδη πραγματοποιήσει ακόμη δύο συναντήσεις για τα Ελληνικά Σχολεία Εξωτερικού. Με τον κ. Σιδηρόπουλο, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «Αθηνά», με θέμα την αναγνώριση ισοτιμίας του Λυκείου με τα αντίστοιχα ελληνικά Λύκεια της ημεδαπής. Το Υπουργείο έχει ήδη υπογράψει τη σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοσή της σε ΦΕΚ.

Επιπλέον, συνάντηση είχε η Υφυπουργός και με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Νότιας Αφρικής κ. Βλάχο, όπου μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η ίδρυση Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) στη Ζιμπάμπουε, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση να βρίσκεται προς τελική υπογραφή.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments