Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Συνεντεύξεις Ραδιοφώνου / Συνέντευξη του Κ.Κυριαζή για την ίδρυση εργοστασίου στα Μάρμαρα

Συνέντευξη του Κ.Κυριαζή για την ίδρυση εργοστασίου στα Μάρμαρα

Από την συνένετευξη σήμερα στην εκπομπή ”ό,τι πεις εσύ” του Κώστα Κυριαζή δημοτικού συμβούλου της παράταξης ”Γιάννινα Τώρα”:
”Στα Μάρμαρα (θεση Φτέρη) ζητείται άδεια Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ίδρυση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος απο Βιοαέριο. Διαβάζοντας την κάποιος διαπιστώνει οτι πρόκειται για εργοστάσιο καύσης ξύλου (βιομάζας) και οτι δεν αναφέρονται οι ρύποι (αέριοι, στέρεοι κλπ) και οι ποσότητες τους
Στις 18 Μαρτίου έληγε η προθεσμία στην οποία ο δήμος θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά
Το θέτω στο Δημοτικό συμβούλιο, στις 18, ενω είχα μια εβδομάδα πριν ενημερώσει προφορικά τόσο τον Δήμαρχο οσο και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατηρζίδη.Η απάντηση ήταν οτι το κοιτάνε και θα απαντήσει η υπηρεσία. Στις 26 Μαρτίου εγκρίνεται η άδεια απο την Περιφέρεια, χωρίς την γνώμη του δήμου,Το οτι το εργοστάσιο θα εκπέμπει λιγότερο απο τον λέβητα του σχολείου των Μαρμάρων, όπως ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο συμβούλιο, νομίζω οτι είναι αστεία δικαιολογία για μια σοβαρότατη έλλειψη της μελέτης (ποσότητα και ποιότητα ρύπων)Επίσης υπάρχει και το ηθικό μέρος. Η Προεδρος της εταιρείας ειναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΙ, και ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα ανταγωνιστική της εταιρείας. Η ΔΕΥΑΙ εχει εργόστασιο παραγωγής ρεύματος απο βιοαέριο στο βιολογικό καθαρισμό, που ξεραίνει και την λάσπη…..

Δείτε Επίσης

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς στο Δ/Ρ Ιωαννίνων: «Είμαστε η ομάδα που πρεσβεύει το μπάσκετ και “αλλάζει το παιχνίδι”»

Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο παλαίμαχος ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of