Σάββατο , 11 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συναντήσεις της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με αξιωματούχους του ΟΟΣΑ και την Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι  
24 April 2017 - Ms Olga Gerovasili, Minister of Administrative Reconstruction, Greece Photo: HervŽ Cortinat/OECD

Συναντήσεις της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με αξιωματούχους του ΟΟΣΑ και την Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι  

24 April 2017 - Ms Olga Gerovasili, Minister of Administrative Reconstruction, Greece Photo: HervŽ Cortinat/OECD

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ,συναντήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με την κ. Γκαμπριέλα Ράμος, Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, κ. ΆνχελΓκουρία, και Εκπρόσωπό του στις Συνόδους των G20.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε και σε πολιτικό επίπεδο η καλή συνεργασία που είχε νωρίτερα η κ. Γεροβασίλη με αξιωματούχους του οργανισμού για ζητήματα ψηφιακής διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης πραγματοποίησε σύσκεψη εργασίας με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ, κ. Λουίζ ντε Μέλο, τον Διευθυντή του Τμήματος Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα, Δημόσιας Διακυβέρνησης και Εδαφικής Ανάπτυξης, κ. Έντουιν Λο, και τον Διευθυντή του Τμήματος Αξιολόγησης και Συμπράξεων, κ. Μάρτιν Φορστ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών έως τα τέλη Μαΐου, ώστε τα πρώτα αποτελέσματα της μεταξύ τους συνεργασίας να έχουν διαπιστωθεί έως τα τέλη του 2017.

Τα παραπάνω περιλαμβάνουν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της ψηφιοποίησης των διαδικασιών στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου μέσα από την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου και την καινοτόμο χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ενίσχυση της διαφάνειας και των πολιτικών ανοικτής διακυβέρνησης.

Οι επαφές της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τα στελέχη του ΟΟΣΑ στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση και Διοίκηση στο Δημόσιο.

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης και στη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των κρατών-μελών του οργανισμού, η κ. Γεροβασίλη παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη διοικητική ανασυγκρότηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στο ελληνικό Δημόσιο, μέσα από ένα εθνικό πρόγραμμα δράσης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στη Ελλάδα, όπου θα δοθεί επιπλέον βαρύτητα σε δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών και εξήγγειλε την αναβάθμιση των ΚΕΠ, μέσα από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, την απλοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών, των επιχειρήσεων και των δημόσιων θεσμών σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.

Εκτός των παραπάνω επαφών, η κ. Γεροβασίλη είχε συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, κ. Μαρία Θεοφίλη.

Την κ. Γεροβασίλη είχε υποδεχτεί το πρωί στην έδρα του ΟΟΣΑ, ο κ. Ντε Μέλο, παρόντος του Αναπληρωτή Μόνιμου Αντιπρόσωπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα έχει συνομιλίες σήμερα με τον κ. Γιώργο Κριμπά, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ και τον κ. Παπαχρήστο, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή της στο Παρίσι.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments