Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΑΣΗ»

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΑΣΗ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 1 (1)ΠΟΛΙΤΩΝ
Η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εκμίσθωση της «ΟΑΣΗΣ» (Παρασκευή, 17/4) απέβη άκαρπη. Το παρών έξω από τα γραφεία της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, έδωσαν συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών. Ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα της «ΟΑΣΗΣ» σε ιδιωτικά χέρια αντί μηνιαίου τιμήματος 7.000 ευρώ θα επαναληφθεί στις 24/4.
 
·         Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Πολιτών καλεί εκ νέου τους συμπολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηνΠαρασκευή, 24 Απριλίου στις 9.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, στο ΚΕΚΩΠ στη Λιμνοπούλα, ώστε να αποτραπεί μια οδυνηρή εξέλιξη για τους δημόσιους ελεύθερους χώρους της πόλης, εξέλιξη με την οποία οι δημότες θα στερηθούμε για μια ακόμη φορά την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δημόσιο χώρο.
 
Παράλληλα καλούμε τη δημοτική αρχή, έστω και την τελευταία στιγμή, να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού και να ξεκινήσει δημόσιο διάλογο ακούγοντας τα επιχειρήματα των πολιτών όπως αυτά εκτέθηκαν στη δημόσια συζήτηση που διοργανώσαμε την Τετάρτη, 15 Απριλίου, στην οποία έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ Γ. Παπαδιώτης, καθώς και σε άλλες δημόσιες παρεμβάσεις μας.
Επαναλαμβάνουμε ότι  ένα ακόμη καφέ-εστιατόριο στο κέντρο της πόλης περιττεύει. Αντιθέτως, χρειαζόμαστε έναν δημόσιο ελεύθερο τόπο κοινωνικής και πολιτιστικής έκφρασης, τόπο μη εμπορευματικής επικοινωνίας, που θα στεγάζει τις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολλών – των πολιτιστικών ομάδων και συλλόγων της πόλης, της νεολαίας (μαθητές, φοιτητές), των ανέργων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των κοινωνικοπολιτικών ομάδων. Μια «ΟΑΣΗ» υπό δημόσια διαχείριση σε μη κερδοσκοπική βάση με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, με συμμετοχή των πολιτών, με επίκεντρο τις πολιτιστικές – κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες στις οποίες θα λειτουργεί συμπληρωματικά ένα καφέ-εστιατόριο.
 
Για την καλύτερη οργάνωση των δράσεων της η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών καλεί σε ανοιχτή συνέλευση όλους τους συμπολίτεςτην Τετάρτη, 22 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Τηλε-εκδηλώσεων συνέχεια από την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών το ερχόμενο Σάββατο (13/3), στις 9:30 μ.μ., με ΝoisyΠ

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου των εκδηλώσεων λόγου και τέχνης (μουσική, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of