Τετάρτη , 30 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σ.Σκοπούλης (ΔΡΑΣΥ)-Το ΔΣ ενέκρινε τεχνικό πρόγραμμα εναρμονισμένο με τις αντιλαϊκές κεντρικές κατευθύνσεις!

Σ.Σκοπούλης (ΔΡΑΣΥ)-Το ΔΣ ενέκρινε τεχνικό πρόγραμμα εναρμονισμένο με τις αντιλαϊκές κεντρικές κατευθύνσεις!

drasy Από:Γιώργος Γκόντζος

Στην συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ο Στέφανος Σκοπούλης επικεφαλής της παράταξης ΔΡΑΣΥ τόνισε:

“Το προτεινόμενο ως τεχνικό πρόγραμμα για το δήμο μας για το 2016, συμπυκνώνει και αποτυπώνει από τη μια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, και από την άλλη την πειθήνια συμμόρφωση και εξειδίκευσή της από τη δημοτική αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πραγματικές ανάγκες των συνδημοτών μας.
Θεωρούμε ότι στις σημερινές αντίξοες για το λαό συνθήκες μια παρόμοια πρόταση για να προσλάβει κοινωνικό χαρακτήρα και διάσταση, απαιτούνται πολιτική βούληση για ανυπακοή και σύγκρουση με τις αντιδραστικές κεντρικές κατευθύνσεις, προγραμματισμός και σχεδιασμός με βάση τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες σε έργα υποδομές και υπηρεσίες, λαϊκή συστράτευση για αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιούμενων πόρων για την επαρκή χρηματοδότησή τους.
Το κατ’ επίφαση τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής αντίθετα, εκπονήθηκε στο πλαίσιο και τις απαιτήσεις της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, στερείται μιας έστω στοιχειώδους πολιτικής προγραμματισμού και ιεράρχησης προτεραιοτήτων σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, εγκαταλείπει έρμαιο το δήμο και τους κατοίκους του στους κινδύνους και τις καταστροφές που εγκυμονούν τα φυσικά φαινόμενα, αποτελεί μια συρραφή έργων χωρίς καμία συνοχή μεταξύ τους, εξακολουθεί να κινείται στη λογική των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Δυστυχώς και η δεκάδα σχεδόν των προτεινόμενων νέων έργων εντάσσεται σε αυτήν την αντίληψη και την πρακτική, το δε ποσό που διατίθεται είναι ενδεικτικό του μεγέθους της υποχρηματοδότησης που ακολουθείται για έργα και υποδομές λαϊκής ανάγκης, σε προκλητική αντίθεση με την γενναιόδωρη πολιτική που ακολουθείται απέναντι στο τραπεζικό, και όχι μόνο, μεγάλο κεφάλαιο.
Το τεχνικό πρόγραμμα των πραγματικών λαϊκών αναγκών οφείλει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες, να σχεδιάσει και να προγραμματίσει με βάση τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες, να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από τους πόρους που με τον ιδρώτα του συνεισφέρει ο εργαζόμενος λαός.
  • Πρωταρχικό του χρέος είναι να μεριμνήσει για την προστασία του πληθυσμού από σεισμούς πλημμύρες κατολισθητικά φαινόμενα και πυρκαγιές.
  • Να διασφαλίσει ασφαλή άνετη και υγιεινή σχολική στέγη.
  • Να σχεδιάσει και να δρομολογήσει σύστημα ασφαλών άνετων και φτηνών μαζικών μέσων μεταφοράς, να κατασκευάσει υποδομές εναλλακτικής μετακίνησης του πληθυσμού φιλικής προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
  • Να σχεδιάσει και να εφαρμόσει τον σύγχρονο και ορθολογικό τρόπο διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων.
  • Να περιφρουρήσει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μέσω της δημιουργίας εκτεταμένου δικτύου αποχέτευσης αλλά και της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων δικτύων υδροδότησης.
  • Να μεριμνήσει για τη δημιουργία επαρκών υποδομών για την άθληση και την ψυχαγωγία της νεολαίας και του λαού.
Ένα παρόμοιο τεχνικό πρόγραμμα το έχει ανάγκη ο δήμο μας, το δικαιούνται τα λαϊκά του στρώματα. Δεν διατηρούμε καμία αυταπάτη, έχουμε πλήρη επίγνωση του γενικότερου αντιλαϊκού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στη χώρα μας από κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ, με το οποίο συντάσσεται και υπηρετεί η δημοτική αρχή του δήμου μας.
Όμως αισιοδοξούμε γιατί πιστεύουμε ότι το δίκαιο των λαών κρίνεται στο δρόμο του ενωμένου και καλά οργανωμένου αγώνα, του μόνου που μπορεί να ανατρέψει την πολιτική που διοχετεύει όλον τον παραγόμενο πλούτο στα θησαυροφυλάκια του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, και να διασφαλίσει λύσεις για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα!”

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments