Τετάρτη , 6 Ιουλίου 2022
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Την μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο Δήμος Πωγωνίου,

Την μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο Δήμος Πωγωνίου,

4-1Από:Γιώργος Γκόντζος–Την μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησε ο Δήμος Πωγωνίου, παρουσία πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, τόπο καταγωγής της οικογένειας Μελά, όπου δεσπόζει το άγαλμα του μεγάλου ήρωα. Έτσι, σήμερα το πρωί, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές, εκπρόσωπο της οικογένειας του Παύλου Μελά και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε αναφορά σε ιστορικά στοιχεία και μίλησε για την αγάπη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου στην πατρίδα και τα ιδανικά της.

Για το μεγαλείο ψυχής του Παύλου Μελά μίλησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης που έκανε λόγο για επίκαιρες αξίες. «Ο θάνατος του Παύλου Μελά, όχι μόνο δεν έκαμψε το ηθικό των Ελλήνων, αλλά αντίθετα θέριεψε τον αγώνα για ελευθερία. Ο γενναίος πατριώτης διακατέχονταν από ύψιστη φιλοπατρία που δίνει σε όλους μας διδάγματα για το παρόν και το μέλλον. Οι αξίες του Παύλου Μελά είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ κι αυτές πρέπει να ακολουθήσουμε ως έθνος για να βγούμε επιτέλους από την οικονομική και ηθική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας» σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Στη θυσία του Παύλου  Μελά αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών κ. Όλγα Γκουβίλα ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Παρακαλάμου κ. Κωνταντίνος Πατσιούρας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου από τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Παρακαλάμου που παρέλαβαν τα μετάλλιά τους από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και το Δήμαρχο Πωγωνίου. Οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες τρεις θέσεις είναι οι εξής:

Δημοτικό σχολείο:

  1. Θοδωρής Ντίμο
  2. Νίκος Πέτσιος
  3. Ιωάννα Κακαράντζα

Γυμνάσιο:

  1. Κόντος Κωνσταντίνος
  2. Πρόκου Μαρίνα
  3. Πρόκος Θοδωρής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές των σχολείων Παρακαλάμου.

 

Δείτε Επίσης

Ο Θανάσης Στάικος νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα

H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Θανάση Στάικο. ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments