Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Τον κίνδυνο για την ελληνικότητα της τοπικής «φέτας» επισημαίνει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  

Τον κίνδυνο για την ελληνικότητα της τοπικής «φέτας» επισημαίνει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  

MHTSHSΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ.Α.Τσίπρα και προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βαγγέλη Αποστόλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ.Ι.Β. Μήτσης, μεταφέρει την τεράστια αγωνία, η οποία διακατέχει τις δεκάδες τοπικές Τυροκομικές Επιχειρήσεις-Μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με αφορμή την επικείμενη υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ν. Αφρικής, διότι περιλαμβάνει τη σκανδαλώδη και μοναδική εξαίρεση της «Φέτας» από τη δικαιωματική προστασία της ως ΠΟΠ, ενώ υπήρξαν, πλείστες ευκαιρίες τα τελευταία δύο χρόνια όχι μόνον για συζήτηση επί του κειμένου της συμφωνίας αλλά και για ευκαιρία άσκησης veto, ως κάλλιστα λοιπές ευρωπαϊκές χώρες τείνουν και εξασκούν σε ανάλογες περιπτώσεις.

 Όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη επιστολή, οι συνέπειες του γεγονότος αυτού θα είναι τραγικές για το οικονομικό και για το εμπορικό μέλλον της «Γιαννιώτικης» και «Ηπειρωτικής» «Φέτας», ενός προϊόντος, που είναι περαιτέρω και εθνικό και παγκοσμίως γνωστό. Ιδιαίτερα για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο αποτελεί μέρος της τοπικής μας παράδοσης και κληρονομιάς, την οποία κανείς δεν έχει δικαίωμα να απεμπολήσει και να την εκχωρήσει σε οποιονδήποτε.

 

Και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ.Ι.Β. Μήτσης, καταλήγει: «Κε Πρωθυπουργέ, Ζητούμε την άμεση πρωτοβουλία σας για την ανατροπή αυτής της εξέλιξης και την άμεση προάσπιση της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, αφού διαφορετικά, το εξαιρετικό αυτό προϊόν θα χάσει κάθε ανταγωνιστική αξία, στην διεθνή αγορά!»

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of