Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τοποθέτηση της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργειου Εργασίας:Η Κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές ρυθμίσεις διοικητικού και οργανωτικού χαρακτήρα, στην κατεύθυνση της πλήρους ένταξης των ΑμεΑ και στη διευκόλυνση της ζωής τους

Τοποθέτηση της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργειου Εργασίας:Η Κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές ρυθμίσεις διοικητικού και οργανωτικού χαρακτήρα, στην κατεύθυνση της πλήρους ένταξης των ΑμεΑ και στη διευκόλυνση της ζωής τους

tzoufi_vouli-43661463676930Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ξεκίνησε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου & λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας εργαζομένων, δικαιώματα ΑμεΑ & άλλες διατάξεις». Το σχέδιο νόμου αποτελεί το πρώτο αμιγώς προστατευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, επιλύοντας προβλήματα που αφορούν στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ρυθμίζοντας σειρά ζητημάτων για τα εργασιακά,με επιμέρους διατάξεις για την αδήλωτη, απλήρωτη και την υποδηλωμένη εργασία και επεκτείνοντας τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφηαναφέρθηκε εκτενώς στον άξονα του νομοσχεδίου που αφορά στις διατάξεις για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση προχωρά σε σημαντικές ρυθμίσεις διοικητικού και οργανωτικού χαρακτήρα, στην κατεύθυνση της πλήρους ένταξης των ΑμεΑ και στη διευκόλυνση της ζωής τους, αλλά και των οικογενειών τους. Επίσης, τόνισε τη σημασία της θεσμικής αναδιοργάνωσης μέσω της συγκρότησης συντονιστικού μηχανισμού στην Κυβέρνηση υπό τον Υπουργό Επικρατείας, ο οποίος επιφορτίζεται με το συντονισμότων συναρμόδιων Φορέων και Υπουργείων που υλοποιούν πολιτικές για την αναπηρία. Υπογράμμισε επίσης την αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του Συνηγόρου του Πολίτη και στη δυνατότητα της ΕΛΣΤΑΤ να συλλέγει πλέον αξιόπιστα, έγκυρα και ποιοτικά στοιχεία, ώστε να διευκολύνει το σχεδιασμό και τη χάραξη των πολιτικών για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Επίσης η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μια σειρά ρυθμίσεων της τελευταίας περιόδου που λειτουργούν συμπληρωματικά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, όπως η ενίσχυση του συστήματος διορισμών εκπαιδευτικών και επαγγελματιών Υγείας με ΑμεΑ, η αύξηση των προσλήψεων ΑμεΑ και γονέων ΑμεΑ στο Δημόσιο σε ποσοστό 15%, η κατάρτιση ειδικού προγράμματος ενίσχυσης των εργοδοτών για την πρόσληψη 2000 ανέργων ατόμων με αναπηρίες, η χορήγηση δελτίου μετακίνησης για το έτος 2017, η ενίσχυση της Ειδικής Εκπαίδευσης και η ίδρυση των Κέντρων Παρακολούθησης Σπανίων Νοσημάτων.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments