Παρασκευή , 24 Νοεμβρίου 2023
Αρχική / Επικαιρότητα / Το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην πρόταση για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στην πρόταση για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης

pyrsoguΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Εκτός Ημερήσιας διάταξης τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου 2015  του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου, το θέμα της πιθανολογούμενης κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, στα πλαίσια της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Σώμα αποφάσισε την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται η κάθετη αντίθεσή του στον πιο πάνω σχεδιασμό και τονίζεται ότι η  ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Δήμο και κατ΄επέκταση είναι αδιαπραγμάτευτη, κάτω από οποιαδήποτε μορφή, η κατάργηση κάθε υπηρεσιακής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, που λειτουργεί στην ακριτική περιοχή μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει προταθεί και η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης.

Εκφράζουμε την πλήρη και κάθετη αντίθεσή μας στην πρόταση αυτή και ζητούμε την άμεση απόρριψή της, καθ’ όσον, είναι αβάσιμη και αναποτελεσματική και θίγει βάναυσα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων.

-Δεν προσφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ούτε εξοικονόμηση προσωπικού, αφού το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης συστεγάζεται με το Τμήμα Συνοριοφυλακής σε κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν.

-Θα υποβαθμίσει και θα δυσχεράνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων.

-Θα μειώσει καθοριστικά τη δυνατότητα πρόληψης και καταστολής της αυξημένης παραβατικότητας στην περιοχή που απαιτεί καθημερινή αστυνόμευση.

-Θα συντελέσει βάσιμα σε αναστολή κάθε οικονομικής δραστηριότητας και θα καλλιεργήσει τάση φυγής και των εναπομεινάντων κατοίκων στα ακριτικά μας χωριά.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα επίπεδα της Ιεραρχίας, να επανεξετάσουν τον αρχικό σχεδιασμό και να λάβουν υπ΄όψην τους τις ιδιαιτερότητες της ακριτικής μας περιοχής όπως είναι:

-Η μεγάλη έκταση και η γεωμορφολογία του εδάφους της ζώνης ευθύνης που ασκεί τις αρμοδιότητες του το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, που δυσχεραίνει την αστυνόμευση.

-Οι μεγάλες αποστάσεις των απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων από την έδρα του Δήμου  όπου υπάρχει το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, που καθιστούν αδύνατη την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

-Η αυξημένη παραβατικότητα (κλοπές, διαρρήξεις, ξυλοδαρμοί, κλοπή κειμηλίων, λαθροϋλοτομία κ.λ.π.).

-Η εγγύτητα των χωριών με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

-Το γεγονός ότι οι μικρές Τοπικές Κοινωνίες των ακριτικών χωριών απαρτίζονται κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από τόνωση του αισθήματος ασφαλείας.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Δήμο μας και κατ’ επέκταση η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος, είναι αδιαπραγμάτευτη και θα αντιταχθούμε σε κάθε απόφαση κατάργησής του, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, έχοντας στην προσπάθειά μας αυτή στο πλευρό μας το σύνολο της Τοπικής Κοινωνίας.

 

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας                                                                   Ο Πρόεδρος

Του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Κόνιτσας

Ανδρέας Ζ. Παπασπύρου

Γεώργιος Ρόμπολος

Δείτε Επίσης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τα μέλη του στην εξ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments