Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Υπό το σεληνόφως…» Μουσική εκδήλωση για τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου

«Υπό το σεληνόφως…» Μουσική εκδήλωση για τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου αποτελεί έναν θεσμό που επαναλαμβάνεται σταθερά από το 2002 με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι κάτω από το ατμοσφαιρικό φως της αυγουστιάτικης Πανσελήνου υποδέχονται το κοινό που προσέρχεται με ανάλαφρη διάθεση για να παρακολουθήσει ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα και να απολαύσει τους χώρους υπό ένα πρίσμα διαφορετικό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θέλοντας να προβάλει το σύγχρονο πολιτιστικό προϊόν που ανθεί στην πόλη της Άρτας και να το συνδυάσει με το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν, δίδει φέτος την ευκαιρία σε αρτινούς καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό η Υπηρεσία διοργανώνει μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00. Στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, υπό το φως του φεγγαριού, ο αρτινός καλλιτέχνης Νίκος Σιακούφης και οι Φίλοι του θα χαρίσουν στο κοινό μια γιορταστική, καλοκαιρινή εμπειρία με μουσική από την προσωπική του δισκογραφία.

Πριν από τη συναυλία και κατά τη διάρκεια αυτής, ο χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου θα παραμείνει ανοικτός από τις 20:00 έως τις 24:00. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, καθώς και στις δύο περιοδικές εκθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η έκθεση  «Ήχοι Αρχαίων» περιλαμβάνει δεκαεπτά πιστά αντίγραφα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων (8ος-3ος αι. π.Χ.), που κατασκεύασε ο καλλιτέχνης Γιώργος Πολύζος, βασιζόμενος στη μελέτη των αρχαιολογικών ευρημάτων και  των γραπτών πηγών.

Η περιοδεύουσα φωτογραφική έκθεση «Εν Κινήσει. Μία έκθεση για τις εκθέσεις» δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό να παρουσιάσει τον πολύπλευρο ρόλο των περιοδικών και περιοδευουσών αρχαιολογικών εκθέσεων και να φωτίσει τις αθέατες πλευρές της διοργάνωσής τους.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νίκος Σιακούφης γεννήθηκε και μένει στην Άρτα. Παίζει κιθάρα από παιδί εκφράζοντας τις ανησυχίες του μέσα από τους ήχους της και τους στίχους που ο ίδιος γράφει. Ως φοιτητής δημιούργησε τη ροκ μπάντα Deep4Deep, συμμετέχοντας σε πολλές συναυλίες στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Το 2010 η πολυετής δημιουργική ενασχόληση με τη μουσική και τον στίχο οδήγησε στην παραγωγή της προσωπικής του δισκογραφίας. Έχει στη συλλογή του τρία άλμπουμ με τίτλο «Χάρτινα Τρένα» (FM Records, 2012), «Ταξίδι σε φόντο μπλε» (FM Records, 2014) και «Βήματα στο χιόνι» (Noisyland Label, 2018). Τα τραγούδια του «Υπέροχη Μέρα», «Χάρτινα Τρένα», «Ταξίδι σε φόντο μπλε», έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Η μουσική του καλλιτέχνη χαρακτηρίζεται από τη διάθεση να συνδυαστούν στοιχεία φαινομενικά αταίριαστα, όπως η κρητική λύρα, το μαντολίνο, το ακορντεόν και οι φυσαρμόνικες, με τον ηλεκτρικό ήχο, επιτυγχάνοντας τελικά μια εναλλακτική μορφή ροκ που εκπλήσσει ευχάριστα τον ακροατή.

Συνοδοιπόροι του στο μακρύ μουσικό του ταξίδι είναι οι Βαγγέλης Κοτρότσιος (πιάνο-φωνή), Μάριος Σκαμνέλος (ακορντεόν), Κώστας Παπαχρήστος (μπάσο-κιθάρα) και Ηλίας Ψαλίδας (τύμπανα).

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments