Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Πρόσωπα / Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)για τα 40 χρόνια του Τμήματος Ιατρικής

Χαιρετισμός της Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ)για τα 40 χρόνια του Τμήματος Ιατρικής

0a20d82e-4982-4c1e-a880-c19106f2ccb3Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Τα 40 χρόνια προσφοράς του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην υγεία, την εκπαίδευση και την έρευνα τιμήθηκαν κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 22, 24-26 Νοεμβρίου 2017. Ειδικότερα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών η τελετή εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος, παρουσία των πολιτικών και ακαδημαϊκών αρχών της περιοχής και του Πανεπιστημίου.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη άνοιξε την τελετή απευθύνοντας χαιρετισμό, εκπροσωπώντας παράλληλα τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Πιο συγκεκριμένα, κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία ως μέλος της Σχολής, αρχικά ως εκπαιδευόμενη παιδίατρος και στη συνέχεια ως Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας:

«Είχα την τύχη να γνωρίσω την πρώτη γενιά των ιερών τεράτων της Ιατρικής Ιωαννίνων και εμπνεύστηκα από τη διάθεση προσφοράς τους, την πίστη τους ότι μπορούσαν να αλλάξουν άρδην τόσο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή, όσο και την εκπαίδευση της νέας γενιάς γιατρών, αλλά και να ανοίξουν πρωτοποριακά ερευνητικά μονοπάτια».

Στη συνέχεια, τόνισε πως η στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και πως παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκαν και έχουν δρομολογηθεί ιδιαίτερα σημαντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση (προκηρύξεις θέσεων μελών ΔΕΠ και ερευνητών, αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, υποτροφίες, δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου στα Γιάννενα, αναβάθμιση υλικοτεχνικών υποδομών, κ.α.).

Κλείνοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε :

«Χρειάζεται η συντονισμένη προσπάθεια όλων ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το οφείλουμε σε αυτούς που έφυγαν και πάλεψαν σκληρά, στους συμπολίτες μας, στους φοιτητές μας, καθώς και στη νεότερη γενιά γιατρών που ακολουθεί και διαπρέπει».

 

 

 

Δείτε Επίσης

Σ.Ζαρπαλάς-Το πως θα κυβερνηθεί η χώρα μετά  τις βουλευτικές εκλογές, θα  το αποφασίσει ο ελληνικός λαός

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Τις απόψεις τους για επίκαιρα και σοβαρά πολιτικά θέματα κατέθεσε ο Σωτήρης Ζαρπαλάς ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments