Σάββατο , 24 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτική / Χ.Αθανασίου(ΝΔ):Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το ΝΑΙ ή Όχι στην Ευρώπη

Χ.Αθανασίου(ΝΔ):Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το ΝΑΙ ή Όχι στην Ευρώπη

auanasioy-300x171Ο Βουλευτής Λέσβου της  ΝΔ και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μίλησε σήμερα  στην εκπομπή «Στα σημεία των Καιρών»(Βίκυ Μιχέλη).  Ο κεντρικός  ομιλητής της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, σήμερα στα Γιάννινα, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής τονίζοντας:

« Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι το ΝΑΙ ή Όχι στην Ευρώπη. Και το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ! Δεν θα ψηφίσουμε ΝΑΙ ή όχι σε οποιοδήποτε σχέδιο συμφωνίας. Το ΝΑΙ είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ! Τίποτε άλλο. Και το ΟΧΙ δεν οδηγεί μόνον στην έξοδο της χώρας από το ευρώ! Οδηγεί στο χάος! Το είπε πριν από λίγο και ο Γιούνκερ. Το ΟΧΙ, είπε, σημαίνει ΟΧΙ της Ελλάδας στην Ευρώπη!

Η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σίγουρα σε κατάρρευση! Και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους. Με την κοινωνία μας αδύναμη να προμηθεύεται και τα στοιχειώδη. Αφού τα πάντα σχεδόν εισάγονται απ’ έξω. Κι αν υπάρχουν κάποια αποθέματα, πόσο θα κρατήσουν; Και πώς θα ανανεωθούν; Αγοράζοντας στο εξωτερικό με νέες δραχμές; Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;

: Με την έξοδο από το ευρώ, δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως θέλουν κάποιοι επιτήδειοι να διαδίδουν. Δεν διαγράφεται το χρέος αν βγούμε από το ευρώ! Θα ξεχρεώνουμε το χρέος σε ευρώ! Πως; Με υποτιμημένες δραχμές! Αν η νέα δραχμή υποτιμηθεί στο 50%, το χρέος θα διπλασιαστεί ως ποσοστό του ΑΕΠ! Και μέσα στη χώρα, οι ίδιοι μισθοί σε δραχμές πια, θα αγοράζουν τα μισά αγαθά σε τιμές ευρώ»Ρεπορταζ Β.Μιχέλη Δείτε το βίντεοmake music movie

Δείτε Επίσης

Σταύρος Καλογιάννης: «Η κύρωση από τη Βουλή της Απόφασης για τους ίδιους πόρους της ΕΕ αποτελεί προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το σ/ν για τους ίδιους πόρους της ΕΕ, τοποθετήθηκε ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of