Τρίτη , 25 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ψήφισμα για την κατάργηση του Α.Τ Λούρου

Ψήφισμα για την κατάργηση του Α.Τ Λούρου

Χαρτης Δημοτικης Ενοτητα ΛουρουΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας,  στην  συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  4  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση  ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται η κατηγορηματική   αντίθεση στο σχέδιο για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου

     ΤΟ  ΨΗΦΙΣΜΑ

        Το  Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας , εκφράζει την πιο κατηγορηματική   αντίθεσή του    στο σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου για τους παρακάτω λόγους:

  1. Ο Λούρος αποτελεί αστικό κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής αποτελούμενο  από  15 χωριά  που εξυπηρετούνται καθημερινά σ΄ αυτόν.
  2. Λειτουργεί υποκατάστημα Τραπέζης το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή  και θα κλείσει   σε περίπτωση κατάργησης του Α.Τ Λούρου .
  3. Στο Λούρο λειτουργούν ΕΛΤΑ, ΛΥΚΕΙΟ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ, Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και πολλά καταστήματα.
  4. Διαθέτει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες (Θρίαμβος Λούρου, Δόξα Ωρωπού, Νίκη Στεφάνης, Ria Sport) καθώς και ομάδες Μπάσκετ – Βόλεϊ και κλειστό Γυμναστήριο.
  5. Υπάρχουν πολλά ορεινά και ημιορεινά χωριά χωρίς όμορα Αστυνομικά Τμήματα καθώς και η ευρύτερη περιοχή  του πρώην Δήμου Ζαλόγγου  που ανήκει στο Δήμο μας με περισσότερες από 20 τοπικές κοινότητες.
  6. Ο Λούρος βρίσκεται επάνω στο κεντρικό Εθνικό Δρόμο ΠΡΕΒΕΖΑ – ΑΡΤΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ με πολύ μεγάλη κυκλοφορία – και δυστυχώς πολλά ατυχήματα κυρίως τους θερινούς μήνες-  λόγω μεγάλης προέλευσης  τουριστών  στις παραλίες της Πρέβεζας.
  7. Τα τελευταία χρόνια η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα που έχουν να κάνουν  με την αυξημένη και ανεξέλεγκτη  παραβατικότητα (κλοπές, βίαιες συμπεριφορές, ληστείες)  λόγω της ιδιαιτερότητας της σύνθεσης του τοπικού πληθυσμού.
  8. Ο Δήμος μας έχει παραχωρήσει για την στέγαση του Α.Τ. Λούρου   χώρο στο πρώην Δημαρχιακό Κατάστημα  ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομικά η υπηρεσία .

Για τους παραπάνω λόγους εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασφάλεια των πολιτών, των επισκεπτών και των υπηρεσιών καθώς και την περαιτέρω  πληθυσμιακή  και οικονομική συρρίκνωση  της ευρύτερης περιοχής πρώην Δήμου Λούρου  και Δήμου Ζαλόγγου  που ανήκουν στον Καλλικρατικό Δήμου  Πρεβέζης.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς:

α). Υπ. Προστασίας του Πολίτη

β). Βουλευτές  του Νομού

γ). Περιφέρεια  ,

Να άρουν  άμεσα τον εν λόγω σχεδιασμό.

Καθώς και όλους τους κατοίκους  της περιοχής Λούρου, να βρίσκονται  σε εγρήγορση.

Ο Δήμος Πρέβεζας θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την μην  υλοποίηση της  απόφασης του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, για μια δημόσια αστυνομία και μάλιστα καλύτερα στελεχωμένη.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά  ότι είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι  να αγωνιστούμε για την συνέχιση της λειτουργίας του Α.Τ. Λούρου.

Μετά τα παραπάνω πιστεύουμε ότι έχετε πειστεί  όσον αφορά την αναγκαιότητα της παραμονής και της συνέχισης λειτουργίας του Α.Τ. Λούρου.

                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Με την δεύτερη διδακτική ώρα θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες

Με την δεύτερη διδακτική ώρα θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments