Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αγροτοδιατροφική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηπείρου-Να καταργηθεί το διπλό χαράτσι μέσω των Δασικών Χαρτών

Αγροτοδιατροφική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηπείρου-Να καταργηθεί το διπλό χαράτσι μέσω των Δασικών Χαρτών

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– “Να καταργηθεί το διπλό χαράτσι μέσω των Δασικών Χαρτών” ζητά με ανακοίνωσή της η αγροτοδιατροφική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  Ηπείρου.Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

“Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα βήματα όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων προχωράει σε επιβολή νέου έμμεσου χαρατσιού στην πλειοψηφία των κατόχων αγροτικής γης. Η ολοκλήρωση του Δασολογίου κτηματολογίου (βασική μνημονιακή υποχρέωση) χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για την είσπραξη ενός τεράστιου ποσού από τους κατόχους αγροτικής γης και τους αγρότες καλλιεργητές αλλά και τους κτηνοτρόφους.

Το ποσό που μπορεί να φτάνει και τα 700 € το στρέμμα είναι προφανώς ανέφικτο να πληρωθεί από την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων κατόχων αγροτικής γης που πλήττονται βάναυσα εδώ και 7 χρόνια από τα μνημόνια. Αποτέλεσμα και αυτής της κίνησης θα είναι η συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα πληρωμής τέτοιων ποσών.

Έρχεται συμπληρωματικά στο περιβόητο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που ενισχύει τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοδιατροφικού τομέα. Από την άλλη ακόμη και όταν κυρωθούν οι δασικοί χάρτες προβλέπεται με μια απλή υπουργική υπογραφή η αναθεώρησή τους για λόγους δημόσιου συμφέροντος όταν μεγάλα επιχειρηματικά και επενδυτικά συμφέροντα το υπαγορεύσουν.

Την ίδια ώρα ορίζουν και χαράτσι αντίρρησης-ένστασης.

Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η γη ανήκει σε αυτούς που την καλλιεργούν και την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους τις τελευταίες δεκαετίες. Να μη μπει κανένα νέο έμμεσο ή άμεσο χαράτσι στους καλλιεργητές γης ούτε και στην υπόλοιπη κοινωνία. Να πάρουν τώρα πίσω το διπλό χαράτσι.

Να απαγορευτεί με νόμο η αλλαγή χρήσης της παραγωγικής γης που γίνεται για εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και να παραχωρηθούν για καλλιέργεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα αμφισβητούμενα από τους Δασικούς χάρτες χωράφια που καλλιεργούνται σήμερα σε αυτούς που τα ποτίζουν με τον ιδρώτα τους.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments