Πέμπτη , 20 Φεβρουαρίου 2020
Αρχική / Επικαιρότητα / Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο

Ψήφισμα της ΠΕΔ Ηπείρου για το Ζάππειο Μέγαρο

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου στην σημερινή συνεδρίαση του, συζήτησε το θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου Μεγάρου (Αθήνα)» και αποφάσισε (αρ. απόφασης 89_2019, ΑΔΑ: 64ΦΨΟΚΖ3-ΕΚΔ) ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Μετά από την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του Ζαππείου Μεγάρου και στο πλαίσιο οριστικής αποτροπής παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συντασσόμενη στο πλευρό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

  • Το Ζάππειο Μέγαρο αποτελεί ανεκτίμητο στοιχείο της εθνικής μας κληρονομιάς και κληροδότημα που ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Ως τέτοιο, θεωρούμε ανεπίτρεπτη κάθε προοπτική ιδιωτικοποίησής του, καθώς έτσι θα αρθεί ο καθολικός του χαρακτήρας και θα απειληθεί η περί αντιθέτου βούληση του ευεργέτη Ευαγγέλη Ζάππα.
  • Καλούμε την πολιτεία να αποτρέψει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που βασίζεται σε νόμους και διατάξεις της μνημονιακής περιόδου και να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, που θα προστατεύσει οριστικά τα εθνικά κληροδοτήματα.

 

 

Δείτε Επίσης

Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο με τίτλο: «Mουσική από τον κινηματογράφο και όχι μόνο…» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών

Από: Χάρης Δάφλος– Το  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of