Κυριακή , 17 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Οι «Πολίτες για την Ανατροπή» καταδικάζουν την ακραία καταστολή

Οι «Πολίτες για την Ανατροπή» καταδικάζουν την ακραία καταστολή

Σε ανακοίνωσή της για τα προχθεσινά γεγονότα η δημοτική παράταξη «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» αναφέρει τα εξής:

«Η πόλη μας βίωσε προχθές στιγμές από το παρελθόν ή ίσως από ένα μέλλον που όλοι μας θα έχουμε ευθύνη αν επιτρέψουμε να έρθει, ως δυστοπική πραγματικότητα.

Tα νοσοκομεία της πόλης είναι στα όρια τους, τα σχολεία κλειστά με τηλεκπαίδευση γεμάτη προβλήματα, με οικογένειες που θα πρέπει να έχουν εξοπλισμό για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές και οι εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν δράση και εγρήγορση. Η απάντηση στα προβλήματα δεν είναι η ακραία καταστολή, δεν είναι η τρομοκρατία της αστυνομίας στη Σουλίου, στη Σπύρου Λάμπρου, στη Λαμπρίδη, στη Ναπολέοντος Ζέρβα, στη Δωδώνης, στη Δόμπολη.

Η Ελληνική Αστυνομία προχθές και στα Γιάννενα ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια. Σημάδια είχαν φανεί από τις προηγούμενες μέρες με την προκλητική συμπεριφορά προς πολίτες και κυρίως τους νέους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η πόλη να ζήσει ξανά τις εποχές που ο χωροφύλακας είχε λόγο στην καθημερινότητά μας.

Καταγγέλλουμε με κάθε τρόπο την χτεσινή εκτροπή της τοπικής αστυνομίας που έφτασε να μαζέψει τριψήφιο αριθμό συμπολιτών μας στο ΑΤ. Οι χτεσινές διαδηλώσεις τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις απέναντι στην καταστρατήγηση ουσιαστικών συνταγματικών ελευθεριών του λαού μας. Η «τήρηση της νομιμότητας» και το «όλοι μαζί» αποδεικνύεται πρόφαση για την αποφυγή να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Η Δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος οφείλει να διαμαρτυρηθεί για την αυθαιρεσία της αστυνομίας στην “πόλη του”.»

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...