Πέμπτη , 4 Ιουλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / «Ψαλίδι» στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ

«Ψαλίδι» στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ

Εντός του κλοιού της δημοσιονομικής κατάστασης και της περιστολής των κρατικών δαπανών η κυβέρνηση ζητεί εγκράτεια από τους ΟΤΑ στα αιτήματά τους για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού που χρειάζονται. Μάλιστα, θα πρέπει να τα υποβάλουν εκ νέου στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δεν θα ληφθούν υπόψη τα αιτήματα για τον προγραμματισμό πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2015 που έχουν περιέλθει στις αρμόδιες υπηρεσίες ως σήμερα. Οι ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) θα τα αποστείλουν ξανά, με βάση τα όσα αναφέρονται σε νέα εγκύκλιο, που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης.

Το σύνολο των αιτημάτων που θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών μέσω ΑΣΕΠ (συμβάσεις έργου) και μέσω Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (συμβάσεις ορισμένου χρόνου) θα πρέπει να έχουν περιέλθει σε αυτή έως τις 30.4.2015.

Η αποστολή των αιτημάτων για συμβάσεις έργου στο ΑΣΕΠ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον έως τις 31.3.2015 προκειμένου το ΑΣΕΠ να έχει το χρονικό περιθώριο να επεξεργαστεί τα εν λόγω αιτήματα.

Εν όψει του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2015 στους ΟΤΑ α” και β” βαθμού και τα ΝΠΙΔ αυτών, οι φορείς καλούνται να μεριμνήσουν για την ορθή και έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για το έτος 2015, αξιολογώντας τις ανάγκες τους και «λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την περιστολή των κρατικών δαπανών».

Με βάση τις μνημονιακές ρυθμίσεις, προβλέπεται ότι οι εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου στους δήμους, τις περιφέρειες και τα ΝΠΙΔ τους για το 2015 θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014.

Το υπουργείο ζητά από τους φορείς να περιορίσουν τα αιτήματά τους στα απολύτως απαραίτητα αξιολογώντας τις προτεραιότητές τους και να τηρηθούν πιστά οι καταληκτικές ημερομηνίες κατά περίπτωση.

Ορίζεται ότι μετά την παρέλευση των καταληκτικών ημερομηνιών τα αιτήματα θα τίθενται στο αρχείο, με εξαίρεση αιτήματα που θα αφορούν σε επιτακτικές ανάγκες που προέκυψαν μετά την καταληκτική ημερομηνία και στο πλαίσιο «πάντα της μη εξάντλησης του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων».

Επειδή, σύμφωνα με το υπουργείο, παρατηρήθηκαν περιπτώσεις να τροποποιούνται μετά τη χορήγηση των εγκρίσεων οι αιτούμενες ειδικότητες. Γι” αυτό το υπουργείο ζητά τον ορθολογικό προγραμματισμό, με βάση τις άμεσα λειτουργικές ανάγκες «ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά τέτοιες περιπτώσεις».

 

dimarx-ioannina

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x