Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Άρχισαν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Άρχισαν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

DSC00022Από:Γιώργος Γκόντζος

Στο ρυθμό του καρναβαλιού μπήκαν οι γυναίκες της Άρτας προετοιμάζοντας το φετινό καρναβάλι της πόλης. Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016  πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας για τη διοργάνωση του καρναβαλιού, το οποίο  θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.

Συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα και διατυπώθηκαν ιδέες και προτάσεις για τις λεπτομέρειες έτσι ώστε να γίνει και φέτος μια απολαυστική καρναβαλική παρέλαση.

Το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας  μετρά 34 συναπτά χρόνια ζωής και όπως φαίνεται αντιστέκεται γερά στη φθορά του χρόνου.

Το 2015 το Καρναβάλι ανανεώθηκε με δύο σημαντικές καινοτομίες. Άλλαξε η μέρα  της παρέλασης από Τετάρτη σε Σάββατο (των πρώτων Απόκρεων) και στα γκρουπ επιτρέπεται να  συμμετέχουν και άνδρες. Αυτές οι αλλαγές του έδωσαν μια δυναμική ώθηση με αποτέλεσμα η συμμετοχή  να ξεπερνά κάθε προηγούμενο,  με  γκρουπ  όχι μόνο από μεμονωμένες παρέες αλλά και από πολιτιστικούς συλλόγους, σχολές χορού, σχολεία, φροντιστήρια, και γυμναστήρια.

Φέτος παράλληλα με το καρναβάλι θα διοργανωθεί έκθεση φωτογραφίας και προβολής video στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας “Γιάννης Μόραλης» με την ιστορία του Καρναβαλιού  των Γυναικών (ξεκίνησε το 1982) αλλά και του εορτασμού των Απόκρεων στην Άρτα.

Η Άτυπη Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση σε όλες και σε όλους, μικρούς και μεγάλους, όλων των ηλικιών, μεμονωμένες παρέες ή γκρουπ, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, χορευτικών ομάδων, μαθητές, ποδηλάτες και μουσικούς,  να ενώσουμε τις ιδέες μας, τη φαντασία μας και το χιούμορ μας και να οργανώσουμε και φέτος ένα υπέροχο καρναβάλι, μια γιορτή χαράς για την πόλη μας.

Εκ μέρους της  Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Kική Μανοπούλου

Κυριακούλα  Κουτσούμπα

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments