Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ένα ουσιαστικό βήμα εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΙ – Ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης  

Ένα ουσιαστικό βήμα εκσυγχρονισμού της ΔΕΥΑΙ – Ψηφίστηκε ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης  

DEYAIΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Ένα ακόμη ουσιαστικό  βήμα για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΙ,  προστίθεται στην πορεία που έχει χαράξει από την αρχή της θητείας της η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων για τη «ναυαρχίδα» των δημοτικών επιχειρήσεων.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης  του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο μιας βαθιάς δημοκρατικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η διαβούλευση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, επί του αρχικού σχεδίου το οποίο κατατέθηκε από την Δημοτική Αρχή. Αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου αποτελεί το γεγονός ότι στο σχέδιο του νέου Ο.Ε.Υ. ενσωματώθηκαν προτάσεις των φορέων της διαβούλευσης .

Ο οργανισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατόπιν ψηφοφορίας, στην αρχή κατ΄ άρθρον και στη συνέχεια στο σύνολό του. Στην διαδικασία της κατ άρθρον ψηφοφορίας υπήρξε ομοφωνία στην πλειοψηφία των άρθρων.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις εξαγγελίες της προχωρά με συγκροτημένα και προσεκτικά βήματα στην υλοποίηση όλων των στρατηγικών στόχων της, όπου ένας εκ των κορυφαίων της είναι ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΥΑΙ, με σκοπό την οικονομική της  εξυγίανση και την αναβάθμιση της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τον πολίτη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ κ. Θωμάς Μπέγκας :

«ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια αδράνειας, ήρθαμε να «ξυπνήσουμε» και να εκσυγχρονίσουμε ,  την ναυαρχίδα των δημοτικών επιχειρήσεων που ανήκει σε όλους τους δημότες των Ιωαννίνων, κόντρα σε μια κουλτούρα και μια λειτουργία  δεκαετιών, γεμάτη τριβές με κατεστημένες λογικές. Η φιλοσοφία του Νέου Οργανισμού στηρίζεται στις  σύγχρονες μεθόδους εταιρικής διακυβέρνησης  που χαρακτηρίζει κάθε επιχείρηση, η οποία σέβεται τους ανθρώπους που δουλεύουν γι αυτή, τους συνεργάτες της και φυσικά τους πελάτες της (πολίτες) και η οποία θέλει να ανήκει στους ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ».

Βασικά στοιχεία του νέου οργανογράμματος:

Στόχος του νέου Ο.Ε.Υ είναι, η ευελιξία στις διαδικασίες και στις ενέργειες, η προσαρμοστικότητα στις νέες ανάγκες και συνθήκες που διαμορφόνωνται, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και οι ευκαιρίες εξέλιξής τους, η συμμετοχικότητα και η διαφάνεια.

 

Σκοπός του νέου Ο.Ε.Υ είναι, η δημιουργία ενός φορέα, σύγχρονου, αποδοτικού  και ανταγωνιστικού. Ο σκοπός αυτός υλοποιείται με την δημιουργία μιας οργανωτικής δομής που έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και ξεκάθαρες αρμοδιότητες , ευελιξία στις εσωτερικές διαδικασίες, ανοικτές επικοινωνίες , συμμετοχικότητα  και διαφάνεια σε όλες τις βαθμίδες δομής και λειτουργίας του νέου Ο.Ε.Υ.

Η Διάρθρωση του Οργανισμού περιλαμβάνει  :

  • Μια (1) θέση της Γενικής Διεύθυνσης,
  • Τρείς (3) Διευθύνσεις (τομείς δράσης),σε αντίθεση με τον παλαιό ΟΕΥ που είχε επτά (7) Διευθύνσεις, χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες και σε πολλές περιπτώσεις επικαλυπτόμενες με αποτέλεσμα την δυνατότητα αποφυγής ανάληψης ευθυνών.
  • Δεκαπέντε (15) τμήματα, σε αντίθεση με τον παλαιό ΟΕΥ που είχε είκοσι έξι (26) τμήματα .

Σημαντικές καινοτομίες στο πλαίσιο μιας σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης αποτελούν τα ανεξάρτητα τμήματα επιχειρησιακού σχεδιασμού και εσωτερικού ελέγχου.

Ο ΟΕΥ της ΔΕΥΑΙ αποτελεί εργαλείο ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού πλάνου που σκοπό έχει την υλοποίηση του οράματος της επιχείρησης που επιγραμματικά είναι:

  1. να παραμείνει δίπλα στους πολίτες των Ιωαννίνων,
  2. να διασφαλίζει το αγαθό του επαρκούς και ποιοτικού νερού στους πολίτες,
  3. να προστατεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο βιώνουν οι πολίτες τη ζωή τους ,
  4. να αποτελεί πρότυπο κοινωφελούς επιχείρησης που με αυτόν τον χαρακτήρα θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης οικονομικής μονάδας που τελικά θα την αναδείξει ως μια από τις ποιο σημαντικές περιφερειακές επιχειρήσεις  στο χώρο της ύδρευσης και αποχέτευσης με καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments