Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ίδρυση Αμιγούς Ελληνικού Νηπιαγωγείου στις Βρυξέλλες – Συναντήσεις και επισκέψεις της Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη

Ίδρυση Αμιγούς Ελληνικού Νηπιαγωγείου στις Βρυξέλλες – Συναντήσεις και επισκέψεις της Υφυπουργού Παιδείας Μ. Τζούφη

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Σειρά συναντήσεων και επισκέψεων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ,Μερόπη Τζούφη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεότητας, Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Υφυπουργός επισκέφθηκε το Αμιγές Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών «Κεστεκίδειο», όπου λειτουργούν Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) Schaerbeek, όπου συνομίλησε με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο «Κεστεκίδειο», η Υφυπουργός ανήγγειλε την ίδρυση Αμιγούς Ελληνικού Νηπιαγωγείου, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση των παιδιών των Ελλήνων που μετεγκαθίστανται στην πόλη των Βρυξελλών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παράλληλα, διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα των κτηριακών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο αποτελεί παραχώρηση της Μητρόπολης Βελγίου.

Στη συζήτηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις αποσπάσεις, τη μεταφορά του εκπαιδευτικού υλικού, τα οδοιπορικά και την απώλεια της οργανικής θέσης. Η Υφυπουργός τόνισε πως η ουσιαστική στήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό αποτελεί προτεραιότητα και δεσμεύθηκε για την έγκαιρη απόσπαση εκπαιδευτικών ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά. Επίσης, επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία επεξεργάζεται την άρση συγκεκριμένων αντικινήτρων και ανέφερε πως στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται διάταξη, με την οποία προβλέπεται η διατήρηση της οργανικής θέσης.

Η Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκε επίσης την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, όπου συνομίλησε με την Πρέσβειρα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, ενώ στη συνέχεια είχε εκτενή συζήτηση με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Γραφείου Βρυξελλών Μυρσίνη Ρουμελιώτου, από την οποία ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τα προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή ευθύνης.

Τέλος, η Υφυπουργός επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν την ανάγκη έμπρακτης υποστήριξης του «Κεστεκίδειου» σε επίπεδο κτηριακών υποδομών.

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments