Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Αθανάσιος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ) : « Δικαιολογημένα ο κόσμος έχει φοβίες αλλά αποδεικνύουμε με την επιστημονική μας τεκμηρίωση πως δεν είναι υποχρεωτικός ο μαζικός εμβολιασμός….Χρειάζεται προσοχή και ας μην κάνουμε λόγο για…. υγειονομική βόμβα…»

Αθανάσιος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ) : « Δικαιολογημένα ο κόσμος έχει φοβίες αλλά αποδεικνύουμε με την επιστημονική μας τεκμηρίωση πως δεν είναι υποχρεωτικός ο μαζικός εμβολιασμός….Χρειάζεται προσοχή και ας μην κάνουμε λόγο για…. υγειονομική βόμβα…»

Χωρίς+τίτλοΟ πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος μιλά στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄Περί υγείας ο λόγος΄΄.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος. μαζί με τον λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα, επισκέφτηκαν εκ νέου σήμερα  το πρωί  την Ειδομένη  προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση με τους πρόσφυγες και να εμβολιάσουν  παιδιά και ενήλικους. Η Ελλάδα μετρά ήδη δύο κρούσματα ηπατίτιδας Α. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν λιτή και σαφής: «το Κέντρο ενημερώνει πως σποραδικά κρούσματα της νόσου είναι ενδεχόμενα και λαμβάνονται όλα τα προσήκοντα μέτρα, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθεί ο Οργανισμός Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων που υπέδειξε η οικογένεια του παιδιού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κρούσμα Ηπατίτιδας ενώ  τα 2.000 εμβόλια που αποφάσισε να διαθέσει το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προορίζονται τελικά για τους πρόσφυγες της Ειδομένης και του Πειραιά. Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως με  στόχο να οργανωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα και αποδοτικότερα το θέμα δημόσιας υγείας των προσφύγων, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προχωράει στην προμήθεια rapid test για τον εντοπισμό μιας σειράς λοιμωδών νοσημάτων ενώ έδωσε και νεώτερα στοιχεία για τη γρίπη Η1Ν1.

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments