Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 57 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- Θ. Μπέγκας: «Υπεράνω του Υπερταμείου το συμφέρον του τόπου»

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 57 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ- Θ. Μπέγκας: «Υπεράνω του Υπερταμείου το συμφέρον του τόπου»

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στη μεταβίβαση των 57 ακινήτων στην ΕΤΑΔ Α.Ε. προσέφυγε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σε αίτηση που κατέθεσε την Παρασκευή (2/11), ζητά «την ακύρωση της απόφασης μεταβίβασης ακινήτων»

Η αίτηση του Δήμου αναφέρεται ξεχωριστά στις περιπτώσεις των αρχαιολογικών χώρων, στο Στρατόπεδο του Βελισαρίου και τα υπόλοιπα ακίνητα με το εξής σκεπτικό:

Για τους αρχαιολογικούς χώρους τονίζεται ότι τίθενται αυτόματα εκτός κάθε συναλλαγής διότι προστατεύονται ρητά από το Σύνταγμα αλλά και διεθνείς Συνθήκες.

Για το Στρατόπεδο του Βελισσαρίου επισημαίνεται ότι είναι ακόμα ένα ενεργό στρατόπεδο συναρτημένο με την εθνική άμυνα.

Τέλος για τα υπόλοιπα ακίνητα υπογραμμίζεται πως εξυπηρετούν δημόσιους σκοπούς κι άρα δεν μπορούν να ενταχτούν σε κανενός είδους συναλλαγή.

Πέραν της αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Δημοτική Αρχή κινείται και σε πολιτικό επίπεδο έχοντας ήδη αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών με την οποία κάνει γνωστές τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις της επί συγκεκριμένων διατάξεων της υπουργικής απόφασης.

«Για εμάς το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από το συμφέρον του Υπερταμείου. Αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην επικαιρότητα το ζήτημα με τα 57 ακίνητα. Η Δημοτική Αρχή όχι για λόγους εντυπωσιασμού ή πολιτικής εκμετάλλευσης, αλλά γιατί θεωρεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κενά τα οποία μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για μια σειρά ακινήτων ανέδειξε το θέμα, προκάλεσε μια δημόσια συζήτηση από την οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και προχώρησε, όπως είχε άλλωστε ανακοινώσει, τόσο σε νομικές όσο και σε πολιτικές κινήσεις προκειμένου να διασφαλίσει το συμφέρον του τόπου», δήλωσε με αφορμή την κατάθεση της αίτησης ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments