Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Ακούστε την εκπομπή «Μουσική Κερασιά» με θέμα: «Ο Σαρακατσάνικος γάμος στην Ήπειρο και τα τραγούδια του», με την Εβίτα Θεοχάρη.

Ακούστε την εκπομπή «Μουσική Κερασιά» με θέμα: «Ο Σαρακατσάνικος γάμος στην Ήπειρο και τα τραγούδια του», με την Εβίτα Θεοχάρη.

13063043_1324535840895844_5543724210979767412_o Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, ανταμώνουμε γύρω από τη «Μουσική Κερασιά», με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς! Μας ακούτε από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων – 98,7 – και μέσω της ιστοσελίδας μας (www.dimotikoradiofono.gr).  Την Κυριακή 28/02/2016 η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο Σαρακατσάνικο Γάμο στην Ήπειρο, πριν το 1950. Ασχοληθήκαμε κυρίως, με τους καλεσμένους μου στο στούντιο, με τα στάδια του παραδοσιακού γάμου των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου και τα δημοτικά τραγούδια που τον συνόδευαν, αρκετά από τα οποία ακούσαμε κιόλας. Παράλληλα, μιλήσαμε για τη νομαδική αυτή φυλή των Σαρακατσαναίων, για τις παραδοσιακές φορεσιές τους και την πλούσια μουσικοχορευτική τους παράδοση.  Ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία τον πρόεδρο της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου, κύριο Γιάννη Αρβανίτη, τον αντιπρόεδρο, κύριο Δημήτρη Βαγγελή, που ήταν ένας από τους συνομιλητές μου στο στούντιο, τον ταμία, κύριο Κώστα Τάγκα και το δάσκαλο παραδοσιακών χορών της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου, κύριο Δημήτρη Καμηνά, που ήταν ο δεύτερος συνομιλητής μου στην εκπομπή.

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη σε όποιον επιθυμεί να την ακούσει!                                                                               Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στέλνοντας  μήνυμα στο προφίλ της «Μουσικής Κερασιάς» στο facebook. Αναζητήστε το προφίλ γράφοντας στα ελληνικά το όνομα της εκπομπής!

Η φωτογραφία είναι από το blog: iliochori.blogspot.gr

Δείτε Επίσης

Καλό ταξίδι, Γιάννη….

Ο Πρόεδρος ,τα  μέλη του ΔΣ  του  δημοτικό ραδιοφώνου  Ιωαννίνων και  όλοι οι εργαζόμενοι και  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments