Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αναγνώριση για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποτελεί η σύμπραξη με το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Αναγνώριση για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποτελεί η σύμπραξη με το Θέατρο Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΜια πολύ σημαντική στιγμή,  σταθμό στη διαδρομή του, αποτελεί για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων  η σύμπραξη με δύο κορυφαίους θεσμούς : το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου .

“Καρπός” της συνεργασίας θα είναι η  συμπαραγωγή της “Μήδειας” του Ευριπίδη, παράσταση που εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ και θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 4 -5  Αυγούστου, ενώ θα κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης  22-23 Ιουλίου.

Η συνεργασία των τριών φορέων ανακοινώθηκε επισήμως  κατά τη διάρκεια της  παρουσίαση του  προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον καλλιτεχνικό του Διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη) στην Αθήνα, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου. Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε συνομιλία με την υπουργό Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Κονιόρδου, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας και μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη δουλειά που  γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Τιμή και αναγνώριση για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται  χρονιά “εγκαινίων” -σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό του Διευθυντή, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο –  καθώς εισάγονται νέοι θεσμοί και νέες  συνεργασίες. Εγκαινιάζοντας τις συνεργασίες, τις κοινές δράσεις και τις συμπαραγωγές, πρακτική συνηθισμένη σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου επέλεξε φέτος να συνεργαστεί με δύο ΔΗΠΕΘΕ, των Ιωαννίνων και της Λάρισας. Μάλιστα στην περίπτωση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων η συνεργασία “έδεσε”  και με το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” για το ανέβασμα της “Μήδειας”.

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων  το  ότι συνεργαζόμαστε με τον  σημαντικότερο  φεστιβαλικό θεσμό στη χώρα μας,  το  Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και ταυτόχρονα με ένα από τους κορυφαίους και ποιοτικούς θεατρικούς οργανισμούς όπως είναι το Θέατρο Τέχνης. Η ικανοποίηση μας είναι μεγάλη γιατί θεωρούμε πως αυτό αποτελεί και μια αναγνώριση της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων” ανέφερε  σε δηλώσεις του  ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Την ικανοποίηση και τη χαρά της γι’ αυτή τη σημαντική συνεργασία εξέφρασε και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η κ.  Αλέκα Βακαλοπούλου μίλησε γενικότερα για τη σπουδαιότητα των συνεργειών των ΔΗΠΕΘΕ και των φορέων πολιτισμού, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της εξωστρέφειας των Δημοτικών Θεάτρων, η οποία αποδεικνύεται στην πράξη με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με το ιστορικό Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», στην Επίδαυρο.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments