Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αναστολή στα πρόστιμα για Σουφαρί Σεράι & ΕΛΕΠΑΠ

Αναστολή στα πρόστιμα για Σουφαρί Σεράι & ΕΛΕΠΑΠ

Προσωρινή διαταγή αναστολής απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (επί Υπουργίας Κ. Σκρέκα) εξέδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την επιβολή σε βάρος της αιρετής Περιφέρειας

Ηπείρου δημοσιονομικής διόρθωσης συνολικού ποσού 7.058.732, ο2 ευρώ για τα έργα «Στερέωση- Αποκατάσταση και μετατροπή του κτιρίου Σουφαρί Σεράι σε χώρο στέγασης και λειτουργίας των γενικών αρχείων του Κράτους Ν. Ιωαννίνων» (προϋπολογισμού 4.692.000 ευρώ) και «Κατασκευή Κτιριακού Συγκροτήματος ΕΛΕΠΑΠ», προϋπολογισμού (3.170.000 ευρώ).
Κατά της απόφασης είχε καταθέσει αίτηση αναστολής η αιρετή Περιφέρεια, η οποία υποστηρίζει ότι οι δυο διαγωνισμοί έγιναν το 2002 και το 2003 αντίστοιχα από την τότε κρατική Περιφέρεια καθόσον η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου δεν υφίστατο. «Oι όποιες τυχόν παρατυπίες διαπιστώθηκαν με την έκθεση της OLAF αφορούν το διάστημα 2002-2003 όταν συνιστούσε οργανική μονάδα του στενού πυρήνα του Δημοσίου και τελούσε υπό τον άμεσο έλεγχο και την εποπτεία του Κυβερνητικού Γενικού Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου και όχι της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου. Συνεπώς η όποια τυχόν δημοσιονομική διόρθωση θα πρέπει να επιβληθεί σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τα οριζόμενα στο άνω άρθρο 7 του ΚΑΝ 2985/1995″, αναφέρεται στην αίτηση αναστολής της Περιφέρειας.
Επισημαίνει επίσης ότι και για τα δύο έργα είχε επιβληθεί δημοσιονομική διόρθωση κατά τον χρόνο εκτέλεσής τους, τόσο οριζόντια με την υπ. αριθμ.1731/2005 απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και κατ” αποκοπή 10% από την ίδια την εκδώσασα προσβαλλομένη Αρχή Πληρωμής.

σουφαρ

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments