Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ(Για την Λεωφόρο Νιάρχου):Η Δημοτική Αρχή, ας πάψει πλέον να ψάχνει για δικαιολογίες, που φτάνουν στα όρια του εμπαιγμού, αν δεν τα ξεπερνούν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ(Για την Λεωφόρο Νιάρχου):Η Δημοτική Αρχή, ας πάψει πλέον να ψάχνει για δικαιολογίες, που φτάνουν στα όρια του εμπαιγμού, αν δεν τα ξεπερνούν.

anejarthΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo)—Σε ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ιωαννιτών για το θέμα της Λεωφόρου Νιάρχου ,αναφέρονται τα εξής:

“Λίγες ώρες  μετά την δήλωση άγνοιας, για την πορεία του εγχειρήματος Λεωφόρος Νιάρχου, έφταναν για να αποδειχθεί περίτρανα πως ο

« Βασιλιάς»  Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με τον  καθ ύλην  αντιδήμαρχο Θ.Μανταλόβα ήταν εντελώς «γυμνοί» πιστοποιώντας ότι έχουν διακόψει εντελώς κάθε σχέση με την αλήθεια.

Ενώ διαβεβαίωναν τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι δεν είχαν πλήρη ενημέρωση από την Περιφέρεια Ηπείρου για το συγκεκριμένο έργο, τα στοιχεία που είδαν τη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την διαβεβαίωση ,καθόλου δεν συμβαδίζουν με τη δήλωση άγνοιας του Δημάρχου και των άλλων αντιδημάρχων, αντιθέτως μάλιστα αποκαλύπτουν το μέγεθος της ανευθυνότητας με το οποίο αντιμετωπίζουν  όλα τα ζητήματα της πόλης και των πολιτών της.

Γνώριζαν οι Δημοτικές Αρχές Φ. Φίλιου και Θ. Μπέγκα με λεπτομέρειες τον σχεδιασμό της ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου  και συμμετείχαν ενεργά και επίσημα με τον αντιδήμαρχό τους Θ. Μανταλόβα, όπως αποφαίνεται  από σχετικό έγγραφο αρμοδιότητας του στη διαχειριστική αρχή, του οποίου  μάλιστα  συντάκτης είναι ο ίδιος, από το οποίο αποδεικνύεται  ότι ήταν άριστος γνώστης και διαχειριστής του θέματος και ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απλά έπαιζε θέατρο.

Αγνοήθηκαν σκόπιμα επομένως τόσα χρόνια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι συμπολίτες, που είχαν το απόλυτο  δικαίωμα  στην ενημέρωση, για να μη  φτάνουν τώρα στο σημείο της εξαπάτησης σε ύψιστο βαθμό.

Για  μια ακόμη φορά  η παράταξη μας, επισημαίνει ότι η πόλη μας έχει ανάγκη από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, τις οποίες εδώ και επτά χρόνια ακόμη τις αγνοεί και τις  περιμένει.

Περισσεύουν οι υποσχέσεις, οι αυτοσχεδιασμοί και απουσιάζουν παντελώς τα έργα. Τώρα προστίθεται και η άγνοια  ως δικαιολογία,  για  να καλύψει η Δημοτική Αρχή κάθε αδυναμία της και κυρίως την προχειρότητα και την ανικανότητα, με τις οποίες αντιμετωπίζει την πραγματικότητα, η οποία καθόλου τελικά δεν την δικαιώνει.

Επισημάναμε την αναγκαιότητα της ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου και όταν η Δημοτική Αρχή δεν την είχε συμπεριλάβει σε πρώτης προτεραιότητας έργο και επιμέναμε να προταχθεί, διότι το έργο ήταν σχεδόν ώριμο για κατασκευή κι  αυτό πιστοποιήθηκε  προχθές κατά τον καλύτερο τρόπο από ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι φορέας  υλοποίησης.

Την ανάγκη φιλότιμο εποίησε η ηγετική ομάδα Μπέγκα και την ενέταξε για να μπαίνει τώρα σε τορπιλισμό της με το πρόσχημα της διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

Η παράταξη μας, για μια ακόμη φορά καταγγέλλει και στηλιτεύει αυτή την τακτική της μυστικοπάθειας της Δημοτικής Αρχής, απέναντι στο σώμα και στην ίδια την Γιαννιώτικη Κοινωνία, η οποία με τη σειρά της μένει άναυδη από τα <<αποκαλυπτήρια>> που έγιναν, μετά την υποτιθέμενη  άγνοια  που δήλωσαν  δημόσια ο κ. Μπέγκας και κ.Μανταλόβας 

Η εκ των υστέρων δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής  και  φθηνές  είναι και στη σφαίρα της εξαπάτησης κινούνται.

Η πόλη μας δικαιούται καλύτερη μεταχείριση και όχι να αφήνεται στα χέρια μαθητευόμενων  μάγων, που άλλα σκέφτονται άλλα λένε και προς άλλη κατεύθυνση κινούνται, χωρίς να γνωρίζει κανείς τους ιδιαίτερους λόγους αυτών των επιλογών τους.

Για την παράταξή μας, υπεράνω όλων το γενικό συμφέρον, που εξυπηρετείται με τον εκσυγχρονισμό της Λεωφόρου  λαιμητόμου, που είναι σήμερα και όπου είναι δυνατές οι παρεμβάσεις αυτές  πρέπει να γίνουν.

Κάθε καθυστέρηση, από όπου και αν προέρχεται, σαν παράταξη μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Η Δημοτική Αρχή, ας πάψει πλέον να ψάχνει για δικαιολογίες, που φτάνουν στα όρια του εμπαιγμού, αν δεν τα ξεπερνούν.

Τέλος η παράταξή μας έχει δώσει δείγματα συνέπειας λόγων και έργων και το μαρτυρούν οι μεγάλες παρεμβάσεις και  τα έργα της, που έγιναν επί ημερών της και που άλλαξαν την όψη της πόλης μας, που σήμερα απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments