Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανταλλαγή απόψεων για το έργο στο Γεφύρι της Κόνιτσας

Ανταλλαγή απόψεων για το έργο στο Γεφύρι της Κόνιτσας

gefyri konitsaz

 

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παρασύρου,  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με την κα Βιντζηλαίου Ελισάβετ Καθηγήτρια της Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,  μέλος  της επιτροπής αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Η κ. Βιντζηλαίου αμέσως μετά την άφιξή της στα Ιωάννινα συμμετείχε σε σύντομη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Α. Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων  του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Β. Κασκάνης,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χ. Παρασκευάς και το αρμόδιο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ. Κόνιτσας. Κατά τη σύντομη αυτή σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη του εκτελούμενου έργου που αφορά στη συντήρηση του γεφυριού της Κόνιτσας καθώς και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων προώθησης ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των φορέων, για σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης συντήρησης των γεφυριών της περιοχής.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο γεφύρι της Κόνιτσας στον ποταμό Αώο, με σκοπό η κα Ε. Βιντζηλαίου να έχει την καλύτερη δυνατή «εικόνα» προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση που βρίσκεται το μνημείο και να καταθέσει τις απόψεις και προτάσεις της για την εκδήλωση των απαραίτητων ενεργειών και λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων για την προστασία του.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Α. Παπασπύρου εκφράζει τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση της Καθηγήτριας κας Ε.Βινζηλαίου ευελπιστώντας στη δρομολόγηση  ευρύτερης  συνεργασίας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments