Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Εχθρός μας ο καπιταλισμός, όχι οι άνθρωποι

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Εχθρός μας ο καπιταλισμός, όχι οι άνθρωποι

prosfygesΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων για τις εξελίξεις στο προσφυγικό τονίζει:

Εχθρός μας ο καπιταλισμός, όχι οι άνθρωποι

Πλησιάζει η ώρα που η Ήπειρος και οι άνθρωποί της θα βρεθούν μπροστά στο ιστορικό καθήκον να περιθάλψουν ανθρώπους. Διωγμένοι από τον τόπο τους, οι πρόσφυγες που γλίτωσαν το θάνατο, κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις που αναμετριούνται στην περιοχή, τον ίδιο τον καπιταλισμό που δείχνει το πραγματικό, απαίσιο πρόσωπό του, «χτυπάνε την πόρτα μας».

Η Ήπειρος είναι τόπος που έχει γραμμένη σε κάθε πέτρα του και κάθε βουνό το διωγμό και είναι ιστορική μας υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Το μόνο τείχος και σύνορο που θα ανεχθούμε, να είναι αυτό που θα υψώσουμε για την προστασία τους, απέναντι σε κάθε ρατσισμό, κάθε «ναι μεν, αλλά», κάθε σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ξέρουμε τι έχει κάνει ο φράχτης στον Έβρο, γνωρίζουμε πώς έζησαν οι πρόσφυγες στα «στρατόπεδα φιλοξενίας», να μη γίνουμε μια σύγχρονη εκδοχή της κοινωνίας που «δεν ήξερε» όσο άνθρωποι εξολοθρεύονταν δίπλα τους, στις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας, να μη μοιάσουμε ούτε ελάχιστα στους σημερινούς συνεχιστές των ναζί, τη ΧΑ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιμένει να εφαρμόζει μέχρι τελείας τις πολιτικές επιταγές της Ε.Ε. στο προσφυγικό, αφενός εγκαταλείποντας τους ανθρώπους στην τύχη τους, αφετέρου προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, βλέποντας πόσο εύκολα καταρρέει η «Ευρώπη των λαών» και γίνεται Ευρώπη μισάνθρωπη και ρατσιστική, Ευρώπη-φρούριο, με φυλακισμένους τους εργαζόμενους και κατατρεγμένους τους πρόσφυγες.

Οι επίτηδες γενικόλογες εξαγγελίες του πολεμολάγνου υπουργού Άμυνας Καμμένου κάνουν λόγο για δημιουργία hot spots και στην Ήπειρο, σε παλιά στρατόπεδα. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ξεκάθαρες απέναντι σε αυτά τα σχέδια: Πρέπει να αποτραπούν τα σχέδια δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, πρέπει να καταστραφεί το σχέδιο «διαλογής» των προσφύγων και μεταναστών ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Πρέπει αντίθετα να εξασφαλίσουμε άμεσα τους υλικούς και κοινωνικούς όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης των μεταναστών, με τη δημιουργία χώρων όπου θα είναι ελεύθεροι να κινούνται εντός και εκτός αυτών. Πρέπει να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής τους και του δικαιώματος να μείνουν όπου επιθυμούν, μόνιμα ή προσωρινά. Ο αγώνας που θα δώσουμε θα πρέπει να νικήσει. Η νίκη ενάντια σε κάθε ρατσισμό, μικρό και μεγάλο, κάθε «ναι μεν, αλλά», κάθε σχέδιο που «φτηναίνει» τους ανθρώπους.

Με όρους πολιτικούς, διεκδικητικούς, με συναίσθηση ότι αυτή η μάχη είναι ενιαία, ότι συνδέεται άμεσα με τον αγώνα κατά των μνημονίων και των πολιτικών τους, με την πάλη ενάντια στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, με τη σύνδεση με το αντιπολεμικό κίνημα, να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που έρχονται κουβαλώντας στις πλάτες τους την ίδια την ιστορία μας και αν βγούμε νικητές. Όλοι και όλες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments