Σάββατο , 16 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”: Έργα και πρόγραμμα της Περιφερειακής Αρχής στους Δήμους Σουλίου, Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων

“Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”: Έργα και πρόγραμμα της Περιφερειακής Αρχής στους Δήμους Σουλίου, Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

“Ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές και οδικές υποδομές, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό,  τέθηκαν στις διαδοχικές περιοδείες που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στο Δήμο Σουλίου (Παραμυθιά κ.α. Τ.Κ.) και στους δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στο Δήμο Σουλίου ένα από τα κεντρικά θέματα ήταν το  πρόβλημα που υπάρχει με τον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως δόθηκε υπόσχεση για προσωρινή λύση,  η  οριστική αντιμετώπιση όμως του προβλήματος,- όπως είπε- μπορεί να γίνει με την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση,  ώστε όλοι οι ΤΟΕΒ να  χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με δάνειο εικοσαετούς διάρκειας  και με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο της ΔΕΗ και των Τραπεζών ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές.

Όσον αφορά τις υποδομές, εκφράστηκε η ικανοποίηση των κατοίκων για την έναρξη των εργασιών σύνδεσης της Εγνατίας με το Σούλι, με τον κ, Καχριμάνη να αναφέρεται και στη σύνδεση των Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, μέσω Ζωτικού και λιβαδιών Σουλίου. «Βελτιώνουμε τις υποδομές και επιδίωξή μας είναι να παράγονται προϊόντα με «ταυτότητα» Σουλίου», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η περιοδεία στα Τζουμέρκα

Στα Τζουμέρκα έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους τοπικών κοινοτήτων, στους οποίους και έγινε ενημέρωση για τις κατά τόπους παρεμβάσεις από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, αλλά και μακροπρόθεσμα με την υλοποίηση  υπερτοπικής σημασίας έργων, που αφορούν τις οδικές υποδομές, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό. Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε πως με την κατασκευή της οδικής σύνδεσης Ιόνια οδό- Γέφυρα Πλάκας (που είναι σε εξέλιξη) και σε συνέχεια  του υπόλοιπου τμήματος, βελτιώνεται η προσβασιμότητα που είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη και για την πληθυσμιακή ανάκαμψη της περιοχής Τζουμέρκων.

Ο κ. Καχριμάνης, ανάφερε πως λαμβάνονται υπόψη προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στο ορεινό οδικό δίκτυο ιδίως στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τα οποία θα αντιμετωπιστούν στο επόμενο διάστημα, ενώ ανακοίνωσε και έργο για τη βελτίωση της Ε.Ο. Άρτας (από Βουργαρέλι)- όρια Νομού (Αχελώο) ,  με προϋπολογισμό  758.000 ευρώ που πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες.

Έγινε επίσης αναλυτική παρουσίαση των έργων που έγιναν από την Περιφέρεια για να αντιμετωπιστούν προβλήματα της καθημερινότητας όπως οι αποκαταστάσεις ζημιών, αλλά και μακροπρόθεσμα με νέα οδικά έργα, συντηρήσεις μνημείων κ.α.

Οι προοπτικές της κτηνοτροφίας, ήταν θέμα που τέθηκε σε όλα σχεδόν τα χωριά και η αγωνία των κτηνοτρόφων είναι έκδηλη για τις τιμές του γάλακτος: «Εμείς βελτιώνουμε και θα συνεχίζουμε τις υποδομές, θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους  τον αγώνα για την προστασία της φέτας, γιατί έτσι μπορεί να αρχίσει και πάλι η βελτίωση των εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

«Έχουμε συνδράμει οικονομικά και  τους δήμους  Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων», ανέφερε-  παραθέτοντας αναλυτικά κατά τόπους στοιχεία – ο Περιφερειάρχης.

Πρόγραμμα περιοδείας της Τρίτης 14 Μαΐου 2019

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2019  ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε.  Ιωαννίνων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου»  θα περιοδεύσει διαδοχικά τοπικές κοινότητες των Δήμων Κόνιτσας και Πωγωνίου, με το εξής πρόγραμμα:

(Από 11 π.μ. διαδοχικά): Κλειδωνιά, Καλλιθέα, Κόνιτσα (12 μ.), Μάζι, Μπουραζάνι, Βασιλικό, Κεφαλόβρυσο, Βήσσανη, Παρακάλαμο, Δολιανά, Καλπάκι.”

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments