Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών σε δημοσιεύματα σχετικά με τη χθεσινή λειτουργία των σχολείων

Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών σε δημοσιεύματα σχετικά με τη χθεσινή λειτουργία των σχολείων

Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών σε δημοσιεύματα, σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε στη χθεσινή λειτουργία των σχολείων

«Παρ’ ότι χθες ελέχθησαν και γράφτηκαν διάφορα σχετικά με τη σύγχυση που υπήρξε στη λειτουργία των σχολείων -πολλά από τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια-  ο Δήμος Ιωαννιτών έκρινε πως η ιδιαιτερότητα της χθεσινής ημέρας, δεν προσφέρονταν για κανενός είδους αντιπαραθέσεις.  Οφείλουμε όμως απέναντι στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κάνουμε σήμερα γνωστό το τι πραγματικά συνέβη. Αρμόδια αρχή για να αποφασίσει το κλείσιμο των σχολείων είναι ο Δήμος, με απόφαση που υπογράφει ο Δήμαρχος. Κλείσιμο σχολείων σημαίνει και αποχώρηση των μαθητών από τον χώρο του σχολείου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ουδέποτε έλαβε τέτοια απόφαση και ουδέποτε η Δημοτική Αρχή συναίνεσε σε μια τέτοια πρόταση. Την Τρίτη 16 Μαρτίου, αργά το βράδυ, σε τηλεφωνική συζήτηση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, κ. Χουλιάρα, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Κολόκα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την επόμενη ημέρα –ημέρα της κηδείας του Βαγγέλη Γιακουμάκη –  η πρόταση που διατύπωσε ο Αντιδήμαρχος ήταν να λήξουν τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος 11.30 με 12.00 και ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την ώρα του σχολάσματος να αφιερωθεί στη μνήμη του νεκρού παιδιού, εντός του σχολείου, με τρόπο που θα επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου, που έχουν τη γνώση και την αρμοδιότητα για να διαχειριστούν τον σχολικό χρόνο.

Το πώς και από ποιον κυκλοφόρησε η φημολογία ότι κλείνουν τα σχολεία, το αν ενημερώθηκαν εκπαιδευτικοί ότι πρόκειται να κλείσουν σχολεία και με ποιον τρόπο, δεν το γνωρίζουμε. Πάντως αυτό δεν έγινε από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών.

Λίγο πριν τις 8.00  το πρωί της Τετάρτης, υπήρξε τηλεφωνική κλήση συνεργάτη της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, που του ζήτησε να εκδώσει ο Δήμος απόφαση για κλείσιμο των σχολείων στις 11.30 το πρωί.

Ο Αντιδήμαρχος επικοινώνησε αμέσως με την κ. Χουλιάρα, που είχε την άποψη ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία και στη συνέχεια χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί της και ο Δήμαρχος.

Τόσο ο Αντιδήμαρχος, όσο και ο Δήμαρχος, ξεκαθάρισαν ότι η Δημοτική Αρχή δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των σχολείων –γεγονός που σημαίνει αποχώρηση των μαθητών από αυτά- και δεν πρόκειται να  υπάρξει καμία απόφαση με υπογραφή Δημάρχου για κλείσιμο.

Πολύ δε περισσότερο που δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος ενημέρωσης γονέων και μαθητών κι ενώ η προγραμματισμένη συγκέντρωση στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν για το βράδυ κι όχι για το πρωί.

Η πρόταση του Δήμου ήταν και πάλι, να γίνει εντός του χώρου του σχολείου κάποια ενέργεια (συζήτηση για τον εκφοβισμό, εκδήλωση, ή ότι άλλο κρίνουν οι εκπαιδευτικοί).

Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξε αναστάτωση και σύγχυση στα σχολεία. Μπορεί να μην την προκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών, οφείλουμε όμως να ζητήσουμε «μια συγνώμη» από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάσταση που δεν υπήρχε κανένας λόγος να προκληθεί.

Ας κλείσει εδώ το θέμα κι από τη χθεσινή μέρα, ας κρατήσουμε τη συγκλονιστική συμμετοχή των Γιαννιωτών στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ ως «αποχαιρετισμό» στο Βαγγέλη κι ως «υπόσχεση» ότι θα αντισταθούμε σε κάθε μορφή εκφοβισμού και βίας.»

dimarxeio

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments