Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Απολογισμός εθελοντικής δράσης καθαρισμού του ποταμού Αράχθου

Απολογισμός εθελοντικής δράσης καθαρισμού του ποταμού Αράχθου

ΔΤfoto_1ΔΤfoto_2Από:Γιώργος Γκόντζος–Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις καθαρισμού του ποταμού Αράχθου την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16/04/2016 στο πλαίσιο συμμετοχής του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου στην πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του «Let’s do it Greece 2016».

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και τις εταιρείες Via Natura, Active nature, Alpine Zone, Trekking Hellas και Rafting Ioannina, οι οποίες διέθεσαν μέσα, εξοπλισμό και έμπειρο, ανθρώπινο δυναμικό για να ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια η δράση μέσα στον ποταμό.

Τα τμήματα του ποταμού που καθαρίστηκαν από σκουπίδια ήταν οι διαδρομές Γέφυρα Τσιμόβου – Γέφυρα Πολιτσάς και Γέφυρα Πολιτσάς – Γέφυρα Πλάκας, ενώ στην περιοχή μεταξύ του νέου και του παλιού γεφυριού, μια άλλη ομάδα εθελοντών συγκέντρωσε σκουπίδια και μπάζα από αυτό το τμήμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους περισσότερους από 50 εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ελπίζουμε, με το ίδιο κέφι και ενθουσιασμό, να είναι πάντα κοντά μας και σε άλλες δράσεις.

Όλα τα σκουπίδια που κατά πλειοψηφία ήταν πλαστικοί μουσαμάδες, ρούχα, κομμάτια υφασμάτων, ντενεκέδες, πλαστικά μπιτόνια αλλά και λάστιχα αυτοκινήτων, συγκεντρώθηκαν στην Πλάκα.

Από το είδος των σκουπιδιών είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι η κακή συνήθεια ορισμένων να πετάνε διάφορα αντικείμενα στα ποτάμια και στα ρέματα συνεχίσει να υφίσταται και δυστυχώς αυτήν την εικόνα δίνουμε για τον πολιτισμό μας! Θεωρούμε ότι με επιμονή και σχετική διαπαιδαγώγηση όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε ώστε παρόμοιες κακές τακτικές να εκλείψουν!

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις, όπως αυτές του  Let’s do it Greece που και για το έτος 2016 μας συντόνισε πανελλαδικά και μας έδωσε τη δυνατότητα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής και συνεργασίας σε δράσεις, που σκοπό έχουν το κοινό μας καλό!

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments