Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Από κοινού δράσεις με στόχο την κοινωνική ένταξη των Ρομά της Άρτας

Από κοινού δράσεις με στόχο την κοινωνική ένταξη των Ρομά της Άρτας

DSCN0005Από:Γιώργος Γκόντζος–Η ανάγκη να βρεθεί τρόπος για αρμονική συνύπαρξη με τους Ρομά στην πόλη της Άρτας, μακριά από παραβατικές συμπεριφορές, με στόχο να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας τονίστηκε στη σημερινή σύσκεψη φορέων που έγινε στο Δημαρχείο Αρταίων, παρουσία του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη, του Αντιπερφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου κ. Κώστα Σκούμα.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων κ.κ. Κώστας Πατήλας, Γιώργος Μπαλάγκας, Γιώργος Καραγιώργος και Νίκος Λιόντος, ο  θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κατέρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων κ. Γιώργος Πανέτας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας κ. Πάρις Νίκου, ο Διοικητής του ΚΕΝ Άρτας κ. Γιώργος Αθανασίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Αθανάσιος Μικρούλης, ο Διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κ. Θεόδωρος Γούσιας, ο Διευθυντής της ΔΕΗ Άρτας κ. Φώτης Χαραλάμπης, ο Διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου στην Άρτα κ. Γιάννης Θεοδώρου, η κ. Κωνσταντίνα Μαλέσκου από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ κ. Βασίλης Κρανιώτης, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στην Άρτα κ. Γιώργος Βασιλείου, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωπος των Ρομά.

«Πρέπει να βλέπουμε ισότιμα τους Ρομά. Θέλουμε να ενταχθούν αρμονικά στην κοινωνία χωρίς κανένα πρόβλημα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και συμπλήρωσε πως «έχουν δικαιώματα ως πολίτες, αλλά έχουν και υποχρεώσεις. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν κάποια κρούσματα παραβατικότητας –κυρίως στις περιοχές του Αγίου Νικολάου και του Εκθεσιακού Κέντρου- για αυτό θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στη νομιμότητα».

Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι και ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις, ενώ αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από το Δήμαρχο Αρταίων, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Άρτας, τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Εκκλησία, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης και των Ρομά, προκειμένου να γίνει καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και να προταθούν οι ανάλογες δράσεις και λύσεις, με στόχο την αρμονική ένταξη και αφομοίωση τους ως ισότιμων πολιτών. Σε αυτό θα βοηθήσει και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά που θα υλοποιήσει ο Δήμος Αρταίων μέσω του ΕΣΠΑ.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments