Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Αριστερή παρέμβαση στα Γιάννενα”: Μαζικό κίνημα για μετακινήσεις – Στήριξη του αιτήματος για σίτιση και στέγαση

“Αριστερή παρέμβαση στα Γιάννενα”: Μαζικό κίνημα για μετακινήσεις – Στήριξη του αιτήματος για σίτιση και στέγαση

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Αριστερή παρέμβαση στα Γιάννενα” αναφέρονται τα εξής:

“Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αντιμετωπίζουν διαχρονικά το πρόβλημα της ελλιπούς και κερδοσκοπικής από πλευράς αστικού ΚΤΕΛ μετακίνησης, τις λίγες, σχετικά με το συνολικό αριθμό μαθητικού πληθυσμού εστίες, τα ακριβά ενοίκια μιας οικονομίας που ζει βασικά από αυτούς.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια, τους θυμούνται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, σε προεκλογικές περιόδους. Στην πράξη όμως απαλύνουν περιοδικά το πρόβλημα, επιδοτώντας ιδιωτικές επιχειρήσεις και κερδοσκόπους.

Ζούμε στην εποχή που προωθούνται με κάθε τρόπο τα «τουριστικά προϊόντα» και την ίδια ώρα η αύξηση των ενοικίων και του airbnb λειτουργεί σε βάρος  της επάρκειας στέγης και των τιμών των ενοικίων.

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών για δωρεάν μετακίνηση, ως κομμάτι του συνολικότερου αιτήματος για πραγματικές, δωρεάν, ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες στα Γιάννενα, χωρίς εκπτώσεις στο όνομα του κέρδους ή του κόστους που επικαλούνται και πάλι ιδιώτες π.χ. για την κατασκευή μέσων σταθερής τροχιάς. Θα πρέπει όμως να μην αρκεστούν στις πρόσκαιρες και προεκλογικής φύσης παροχές και να επιμείνουν για το συνολικό αίτημα, ως κομμάτι ενός κινήματος στην πόλη που θα διεκδικήσει καλύτερη ζωή, από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο.

Έτσι αλλάζει η ζωή μας και όχι με ευχολόγια τύπου «καλό είναι να μην κερδοσκοπούν στις πλάτες των φοιτητών» του κ. Ελισάφ, ούτε με δικαιολογίες περί «λαϊκισμού» του κ. Μπέγκα. Δεν είναι λαϊκισμός το πέρα για πέρα λογικό και απαραίτητο αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών. Λαϊκισμός είναι ο τρόπος με τον οποίο δυσφημούνται οι λαϊκές κινητοποιήσεις.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments