Δευτέρα , 18 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Α.Καχριμάνης-Διαχρονική απαξίωση του αεροδρομίου Ιωαννίνων από την ΥΠΑ

Α.Καχριμάνης-Διαχρονική απαξίωση του αεροδρομίου Ιωαννίνων από την ΥΠΑ

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Για “διαχρονική απαξίωση του αεροδρομίου Ιωαννίνων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας”, έκανε λόγο ,κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.  “Σε κάποια στιγμή- είπε- που η εταιρεία Apollo  απευθύνθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.  Στρ. Ιωάννου, όπως και στο Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και σε άλλους,  ότι θέλει να κάνει δρομολόγια από Σκανδιναβία και ότι θα νοικιάσει αεροπλάνα από τη Δανία, απευθυνθήκαμε τοπικά και μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μας έχει δοθεί έγγραφο ότι μπορούν να δέχονται αεροπλάνα οποτεδήποτε. Στη συνέχεια η εταιρεία Apollo έκλεισε συμφωνίες για να μεταφέρει επιβάτες στα Γιάννενα. Μάλιστα, σε μια τελευταία συνάντηση μαζί μου, μας είπαν ότι τώρα θα φέρουν τουρίστες για Πάργα- Σύβοτα μέχρι Άγιους Σαράντα, και προσεχώς θα φέρουν κόσμο για τα ορεινά. Μάλιστα, για εκεί ετοιμάζουμε μια ειδική δουλειά με τους περιπατητικούς δρόμους και τα μονοπάτια”.

Εξηγώντας την εμπλοκή που υπάρχει σήμερα, είπε ότι ξαφνικά η Πολιτική Αεροπορία έλυσε τη σύμβαση με την εταιρία που εφοδίαζε με καύσιμα τα αεροσκάφη στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

“Άρχισε – συνέχισε– μια συζήτηση και πολλές συσκέψεις και με βουλευτές, αλλά και το  Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων και εμάς με το κέντρο ώστε να λυθεί το θέμα. Ο διοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας μας είπε ότι δεν θέλει νέα εγγυητική (ύψους 730.000 ευρώ), αρκεί να βρεθεί κάποιος που θα έχει μεταφερόμενη μονάδα, να δίνει τα καύσιμα 8,5 τόνους που θέλουν αυτή τη στιγμή την εβδομάδα και 180 τόνους για όλη την σεζόν. Βλέπω όμως μια τεράστια σπουδή να κλείσει η σύμβαση της εταιρείας που είχε την υποχρέωση να δίνει καύσιμα και μας προτρέπουν αυτό να γίνεται είτε στο Άκτιο, είτε στα Σκόπια, είτε στα Τίρανα κλπ. Αυτό δείχνει απαξίωση. Πρέπει εδώ και τώρα να βρεθεί λύση τι θα γίνει με το αεροδρόμιο. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι η κατάσταση.  Πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες και να δοθεί μόνιμη λύση για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, που  όταν θα τελειώσει η Ιόνια οδός και η Πατρών- Αθηνών, δεν θα έχει πελάτες και σε λίγο καιρό θα καταργηθεί η πτήση των Αθηνών, όπως το ίδιο συνέβη με τη γραμμή  Ιωάννινα- Θεσσαλονίκη.  Εγώ συνεχίζω με το Δήμαρχο Ιωαννίνων και την Ένωση Ξενοδόχων  να έχουμε επαφή σε όλα τα μέτωπα, αλλά βλέπουμε «τι’ χες Γιάννη, τι’ χα πάντα»».

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments