Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Βαρουφάκης: καταθέσαμε τις απόψεις μας με στόχο ένα νέο συμβόλαιο, μία νέα συνθήκη

Βαρουφάκης: καταθέσαμε τις απόψεις μας με στόχο ένα νέο συμβόλαιο, μία νέα συνθήκη

1a1«Βασικός μας στόχος ήταν να γνωριστούμε και να τους εκθέσουμε το ρηξικέλευθο πρόγραμμά μας», είπε εξερχόμενος της συνεδρίασης του Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

«Υπήρξε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων. Εμείς καταθέσαμε τις απόψεις μας με στόχο ένα νέο συμβόλαιο, μία νέα συνθήκη για να σταματήσει η Ελλάδα να επανέρχεται ως θέμα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να καταλήξει σε συμφωνία. «Υπήρξαν πολλά σημεία σύμπτωσης και γίνονται συζητήσεις από πολλές πλευρές», σημείωσε επιβεβαιώνοντας ότι τέθηκε το θέμα ότι υπάρχει συμφωνία και ότι πρέπει να την τηρήσουμε.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την ανταλλαγή απόψεων με τους εταίρους . «Ήταν έντονος διάλογος, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους και ιδίως σε εμάς, που ήμασταν αν θέλετε οι τιμώμενοι της ημέρας, καθώς ένας από τα θέματα ήταν η Ελλάδα, να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, τις αιτίες για τις οποίες η ελληνική κρίση έρχεται και ξανάρχεται στα ευρωπαϊκά φόρα. Καταθέσαμε απόψεις που στόχο έχουν να καταδείξουν την ανάγκη ενός νέου συμβολαίου για την Ευρώπη, με στόχο να πάψει η Ελλάδα να επανέρχεται ως θέμα», είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει, και γιατί αποδείχθηκε τοξικό και ιδιαίτερα καταστρεπτικό για την ελληνική οικονομία, στις προτάσεις μας τόσο για την ουσία όσο και για τη διαδικασία που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να οδηγήσει σε μία θεραπευτική συμφωνία τη Δευτέρα.

www.newsbomb.gr

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments