Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Αρταίων – Βρέθηκε ο χώρος για τη μόνιμη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Δήμος Αρταίων – Βρέθηκε ο χώρος για τη μόνιμη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άρτας

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δίνουμε λύση σε ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα της τοπικής κοινωνίας» 

Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή. Πρόκειται για την μόνιμη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άρτας, για το οποίο στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε το πρακτικό καταλληλότητας για την χωροθέτηση ανέγερσης νέου κτιρίου. Πρόκειται για δημόσιο χώρο κυριότητας του Υπουργείου Οικονομικών πλησίον της Μητρόπολης Άρτης, ο οποίος επιλέχθηκε από την επιτροπή καταλληλότητας.

Ο χώρος μπορεί να περιλαμβάνει όλους τους χώρους για την σωστή εφαρμογή του κτιριολογικού προγράμματος καθώς και έναν ευρύ και καλώς διαμορφωμένο αύλειο χώρο για τις υπαίθριες δραστηριότητες των μαθητών.

«Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία της Άρτας γενικότερα για δεκαετίες τώρα, για ένα σχολείο που είναι κόσμημα για την περιοχή μας με συνεχή παρουσία στα κοινωνικά δρώμενα της Άρτας. Από την πρώτη στιγμή η εύρεση λύσης για την ανέγερση κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Άρτας ήταν στις προτεραιότητές μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης, τις Κτιριακές Υποδομές και τα μέλη της επιτροπής καταλληλότητας, όπως και τα στελέχη του Δήμου Αρταίων. Η συνεργασία μας απέδωσε καρπούς και πλέον δρομολογούμε ένα ακόμη μεγάλο έργο για την περιοχή μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Να σημειωθεί, ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκινούν οι διαδικασίες απόκτησης του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομικών. Μετά την απόκτηση του κτιρίου ο Δήμος θα απευθυνθεί στις Κτιριακές Υποδομές για την εκπόνηση της μελέτης του κτιρίου ώστε το έργο να είναι ώριμο προς ένταξη στο επόμενο ΕΣΠΑ.

Υποβολή πρότασης για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου»

Στην υποβολή της πρότασης στο ΕΣΠΑ για τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου» θα προβεί ο Δήμος Αρταίων, καθώς το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Το «Πράσινο Σημείο» θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Λούρου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1.100.000€.

Η έκταση του συνολικού γηπέδου είναι 27 στρέμματα, ενώ το τμήμα που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου έχει έκταση 6,77 στρέμματα. Σημειώνεται ότι στο ίδιο οικόπεδο ανατολικά του τμήματος που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου θα κατασκευαστεί  ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) Άρτας σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων.

Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος οργανωμένος από το Δήμο με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό ώστε οι δημότες να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγέντα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments