Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Β.Παπαδιώτης(Διευθυντής ΕΚΑΒ)-Χαρά και συγκίνηση από την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων

Β.Παπαδιώτης(Διευθυντής ΕΚΑΒ)-Χαρά και συγκίνηση από την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων

papadivthsΑπό:Γιώργος Γκόντζ0ς–Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παραλαβής- παράδοσης των ένδεκα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Ηπείρου ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Βασίλειος Παπαδιώτης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και την υφυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη για την παρουσία τους αλλά και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξανδρο Καχριμάνη για  τη  διαχρονική στήριξη της Υπηρεσίας,  την καταλυτική συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και στην εν γένει καθημερινή του συμπαράσταση στο ΕΚΑΒ. Επίσης ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, μνημόνευσε το έργο και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καθώς και τους Ηπειρώτες για τη συνεργασία τους.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας τόνισε ότι η χαρά και η συγκίνηση από την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των εργαζομένων και ζήτησε τη συμβολή του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση καίριων ζητημάτων όπως:   η άμεση θέσπιση Νέου Οργανισμού, η Διοικητική αναδιοργάνωση του φορέα, η δημιουργία ενιαίου ασυρματικού-τηλεφωνικού Κέντρου με κριτήρια τα γεωγραφικά-διοικητικά όρια και την εκάστοτε πληθυσμιακή κατανομή, η ηλεκτρονική διαλογή των περιστατικών – triage κλήσεων από το ενιαίο κέντρο (ΤΑΕ) και ηλεκτρονική κάρτα, η ένταξη της εκπαίδευσης του διασώστη στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και η δυνατότητα επαγγελματικής του εξέλιξης, η εκπαίδευση του διασώστη και στο χώρο του Νοσοκομείου και σύνδεση της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής με την Επείγουσα Νοσοκομειακή Ιατρική, με ΤΕΠ, ΜΕΘ, Αιμοδυναμικό, ΜΕΠΚ, Μονάδα Νεογνών, διαρκής αξιολόγηση όλων των παραγωγικών συντελεστών και συνεχής εκπαίδευσή τους, ενιαίο συγκεντρωτικό σύστημα προμηθειών σε κεντρικό επίπεδο για την εξασφάλιση καλύτερων τιμών σε καίριους τομείς (ανταλλακτικά, καύσιμα, κ.α.).

Ο κ.Β.Παπαδιώτης έθεσε επίσης το ζήτημα της στέγασης του ΕΚΑΒ   σε χώρους κοντά ή εντός του χώρου που χρησιμοποιούν τα κατά τόπους Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας, λειτουργία συνεργείων στόλου σε επίπεδο Περιφέρειας, η οποία θα σημάνει σημαντική μείωση δαπανών, η διάχυση και εφαρμογή κοινών πρωτοκόλλων σε όλη τη επικράτεια, η θεσμοθέτηση-νομιμοποίηση του εθελοντισμού, η επικαιροποίηση της τεχνογνωσίας και στον υγειονομικό-ιατρικό εξοπλισμό με αυτόματες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις, η ευαισθητοποίηση μέσω εκπαίδευσης των πολιτών στη διαχείριση του επείγοντος και στη σωστή χρήση του ασθενοφόρου, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Ydro-ambulance και ελικοπτέρου και μείωση του κλινικού ρίσκου, η επικαιροποιημένη χαρτογράφηση των υγειονομικών δομών και έμφαση στις στοχευμένες διακομιδές (με κριτήριο την καταλληλότητα των φορέων υποδοχής, Hub and Spoke).

Ακούστε την ομιλία του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments