Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Γιάννενα, Βιέννη, Πράγα! Συμφωνική συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ΑΣΟΝ

Γιάννενα, Βιέννη, Πράγα! Συμφωνική συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ΑΣΟΝ

12169628_10204840469113383_1609465242_o (1)

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει συμφωνική συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ΑΣΟΝ, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Λώλη, Μότσαρτ, Ντβόρζακ. Τη Μουσική Διεύθυνση έχει ο Φοίβος Παπαδόπουλος. Σολίστ η Αναστασία Σταύρου, στο πιάνο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κωνσταντίνος Λώλης

Ο χορός του Βασίλη

Σκέρτσο για συμφωνική ορχήστρα

Ενορχήστρωση: Φοίβος Παπαδόπουλος

Β. Α. Μότσαρτ

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα (1785)

K.V.466

1ο μέρος: Αλέγκρο

Αναστασία Σταύρου, πιάνο

Αντονίν Ντβόρζακ

Συμφωνία αρ. 8 σε σολ μείζονα (1889)

Αλέγκρο κον μπρίο

Αντάτζιο

Αλεγκρέτο γκρατσιόζο

Αλέγκρο μα νον τρόπο

Στην ΑΣΟΝ παίζουν:

Φλάουτο: Κωνσταντίνα Βεντούρη-Ρούσσου, Αλεξάνδρα Παππά.

Όμποε: Ανδρέας Κουτσούκου, Κρινιώ Τρούλλου.

Κλαρινέτο: Κώστας Καραμπίνας, Στέλιος Ιωάννου.

Φαγκότο: Λάμπρος Λαπίνας, Κωνσταντίνα Κουτή, Ζωγραφένια Πεκλάρη – Μέη.

Κόρνο: Δημήτρης Κωστής, Χρήστος Μαλτέζος, Χρήστος Κατσιγιάννης, Γιώτα Ευταξία.

Τρομπέτα: Γιάννης Τρίμης, Χριστίνα Μπαρλογιάννη.

Τρομπόνι: Ρενάτο Κούσης, Αναστάσης Σταματόπουλος, Μελέτης Βασιλείου.

Τούμπα: Κωνσταντίνος Ασλανίδης.

Τύμπανα: Αγγελική Λαπάκη.

Κρουστά: Παντελής Λαλεδάκης.

Α΄ Βιολιά: Θοδωρής Μουζακίτης ως εξάρχων, Αθηνά Γρατσούνα, Μανώλης Ζαραφωνίτης, Αντώνης Πρέκας, Νίκος Πανάς, Μελίνα Χαρικιοπούλου, Χάρις Σταλίμερου, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Γιώργος Συνοδινός, Δόμνα Καραγιάννη, Ιωάννα Σοφρώνη, Χρυσάνθη Κωνσταντινίδου.

Β΄ Βιολιά: Αυγουστίνος Μουστάκας, Παναγιώτα Καλαβριζιώτη, Νεφέλη Αλεξούλη, Διονυσία Καζαντζίδη, Δημήτρης Καραγκιούλογλου, Καλομοίρα Οικονόμου, Χαρά Γερασούδη, Γιώργος Χλιαβώρας, Έλενα Τσακίρη, Αναστασία Χατζηπαναγιώτη.

Βιόλες: Γωγώ Στεφανοπούλου, Πάρης Ροζάκης, Κώστας Γούζιος, Θοδωρής Παλτόγλου.

Τσέλα: Βαρβάρα Τσότρα, ΛίναΤριανταφύλλου, Τζίνα Δημητρίου, Αλίκη Μαλλά, Κώστας Χίνης, Μαριάννα Ψημάρη.

Μπάσα: Έλλη Δαδήρα, Πάνος Καπογιάννης, Λουκάς Κερκύρας.

Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ.

Αποκλειστικός της σκοπός η εκπαίδευση των νέων μουσικών.

Ο ομώνυμος, μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος σύλλογος-φορέας της ιδρύθηκε το 1998 από γονείς, καθηγητές Ωδείων, συνθέτες και πανεπιστημιακούς. Μέλη της ΑΣΟΝ είναι μαθητές και μαθήτριες από σχεδόν όλα τα Ωδεία του Λεκανοπεδίου και από Λουτράκι, Κόρινθο, Λαμία, Σύρο, Πάτρα κ.λ.π. Έχει παίξει (μέχρι Μάρτιο 2015) στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην ΕΛΣ, στα Παν/μια Αθηνών, Πατρών και Αριστοτέλειο, σε πολλά σχολεία και σε δημοτικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα περισσότερες από 200 συναυλίες. Παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση πολλά ελληνικά και ξένα έργα σε διάφορα, συχνά «μη οικεία» μουσικά ιδιώματα και συνεργάστηκε συχνά με επιφανείς Έλληνες σολίστες. Δεκάδες νέες και νέοι μουσικοί που στελεχώνουν σήμερα τις επαγγελματικές Ορχήστρες της Αθήνας «έμαθαν την δουλειά» στα αναλόγια της ΑΣΟΝ.

Καλλιτεχνικός διευθυντής της ΑΣΟΝ είναι ο Παύλος Σεργίου.

Φοίβος Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στην Ελλάδα και συνέχισε σπουδές διεύθυνσης ορχήστρας στην École Normale, στο Παρίσι. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια, διεύθυνσης ορχήστρας, σύνθεσης και ερμηνείας με τους P. Boulez, Y. Menuhin, K. Stockhausen, G. Yianovitz.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1994 μέχρι το 2003 ίδρυσε και διηύθυνε το ορχηστρικό σύνολο «Έμφασις», ενώ συμμετείχε ως αρχιμουσικός στο σύνολο σύγχρονης μουσικής «Altera Musica», παρουσιάζοντας σε πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφώντας κυρίως έργα νέων συνθετών.

Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα Radio France (Παρίσι), τα μουσικά σύνολα της E.P.T., την «International Balkan Youth Symphony Orchestra» (Σόφια), την Συμφωνική Oρχήστρα του Shoumen (Bουλγαρία), την ορχήστρα «Intrarti», «Kαμεράτα Concertone», το Σύνολο Mπαρόκ «Aτενέουμ», την ορχήστρα Πατρών, τις ορχήστρες των Δήμων Θεσσαλονίκης, Βόλου και Λάρισας.

Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών. Τον Δεκέμβριο 2004 το έργο του «Σκιές» για έγχορδα, απέσπασε την 1η τιμητική διάκριση στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Λόγιας Μουσικής. Από το 2000 έχει αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στα Ιωάννινα επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου, με εμφανίσεις εντός και εκτός Ιωαννίνων (Άρτα, Πρέβεζα, Γρεβενά, Βέροια, Πάτρα, Αθήνα). Παράλληλα είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Iωαννίνων.

Αναστασία Σταύρου

Γεννήθηκε το 1996 στα Ιωάννινα. Σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων με καθηγήτρια την Χρυσούλα Μπαϊρακτάρη – Μαρούλη, απ’ όπου και πήρε πτυχίο με Άριστα παμψηφεί και διάκριση. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι φοιτήτρια του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όπου έγινε δεκτή στην ειδίκευση πιάνου με καθηγητή τον Ούβε Μάτσκε.

Τον Μάιο του 2015 έλαβε το Γ’ βραβείο (κατηγορία γ’, 16-19 ετών) στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

 

Δείτε Επίσης

Νέος εκπρόσωπος Τύπου στους Ορίζοντες Ηπείρου ο Ευάγγελος Θάνος

Νέος εκπρόσωπος Τύπου στους Ορίζοντες Ηπείρου αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Θάνος. Ο δημοσιογράφος μετά από πολυετή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments