Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή: «Τρεις παρατάξεις και δύο ανεξάρτητοι»

Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή: «Τρεις παρατάξεις και δύο ανεξάρτητοι»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συγκρότησης της νέας δημοτικής αρχής του κ. Μωυσή Ελισάφ με τη συνεργασία τριών παρατάξεων και δύο «ανεξάρτητων» συμβούλων. Η νέα παράταξη οφείλει τις επόμενες ημέρες να καταθέσει το κοινό πρόγραμμα με βάση το οποίο προέκυψαν οι συγκλήσεις ώστε να γνωρίζουν οι δημότες την πολιτική που θα ακολουθήσει στο Δήμο. Αυτό άλλωστε απαιτούν η διαφάνεια και η δημοκρατική λειτουργία.

Δεν έλειψαν βέβαια σε αυτή την πρώτη φάση «οι υποχωρήσεις από διακηρυγμένες αρχές». Οι καταγγελίες κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι τα στελέχη της ενδιαφέρονταν μόνο για τις θέσεις και τους μισθούς, βρήκαν θέση και στην νέα εποχή με την «μεταγραφή» συμβούλων από άλλη παράταξη.

Η διακηρυγμένη αρχή ότι προοδευτικό είναι ό,τι συμφέρει τους δημότες, έγινε «μαύρη γάτα – άσπρη γάτα, δεν έχει σημασία, αρκεί να πιάνει ποντίκια» και έτσι μένει στους δημότες να επιλέξουν το χρώμα.

Η πολιτική όμως θα είναι παρούσα και τα επόμενα χρόνια και οι διακηρυγμένες θέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με «υποταγή στο νόμο» αλλά με ξεκάθαρες θέσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως τα οικονομικά, η έλλειψη προσωπικού, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α . Οι ανοιχτές πόρτες των υπουργείων για τον Δήμαρχο ενέχουν τον κίνδυνο συναλλαγής και επέλασης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο όνομα της αποτελεσματικότητας και η πρόσκαιρη επιτυχία του δημάρχου δεν πρέπει να καθορίσει το μέλλον της πόλης.

Η παράταξη Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους της την Τετάρτη 11/09/2019 και ώρα 8μμ στα γραφεία της Πυρσινέλλα 6, 3ος όροφος σε ανοιχτή συνέλευση ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να καθοριστεί η στάση της παράταξης το επόμενο διάστημα.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments