Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»:Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της πόλης να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το Πέραμα να ενσωματωθεί πλήρως στον αστικό χώρο των Ιωαννίνων

«Γιάννενα Τώρα»:Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της πόλης να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το Πέραμα να ενσωματωθεί πλήρως στον αστικό χώρο των Ιωαννίνων

topΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε Δελτίο Τύπου της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» για την επίσκεψη στο Πέραμα αναφέρονται τα εξής:

“Μέλη της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, επισκέφτηκαν την Κυριακή, 24/1, το Πέραμα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παύλο Τσιρώνη και μέλη του Δ.Σ, καθώς και κατοίκους της περιοχής, παρουσία του έγκριτου δημοσιογράφου Στ. Ντόβα.

Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι έθεσαν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία και ζητούν λύσεις. Ειδικότερα, το λιμανάκι της περιοχής πρέπει να συνδεθεί με την πόλη, τόσο μέσω πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμου, όσο και με καραβάκι. Επιπρόσθετα, η επέκταση του σχεδίου πόλεως οφείλει να είναι ορθολογική και να εξυπηρετεί όλο τον οικισμό, ενώ πρέπει να υπάρχουν επιγραφές σε κατάλληλα σημεία, ώστε ο επισκέπτης στα Γιάννενα να μπορεί εύκολα να βρει τον οικισμό. Παράλληλα, δεντροφυτεύσεις και καλύτερος φωτισμός στο δρόμο προς τα Γιάννενα είναι αναγκαία, δεδομένου ότι η επικοινωνία με το κέντρο πρέπει να είναι απρόσκοπτη, ασφαλής και ευχάριστη. Επίσης, είναι αναγκαίο να προωθηθεί ο πολιτισμός στην περιοχή, μέσα από την εύρεση κατάλληλων υποδομών και την υποστήριξη ενεργειών που τροφοδοτούν το ενδιαφέρον των δημοτών. Επιπλέον, το Σπήλαιο είναι ένας σημαντικός τουριστικός πόρος, όχι μόνο για το Πέραμα αλλά και για μια ευρύτερη περιοχή και, για το λόγο αυτό, επιβάλλεται η πλήρης αξιοποίηση του, ώστε η επισκεψιμότητά του να αυξηθεί σημαντικά και να προσφέρει σημαντικό ερευνητικό υλικό στη σπηλαιολογία. Τέλος, πρόσφατα, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα παραβατικότητας, στην περιοχή, και είναι άμεση ανάγκη οι κάτοικοι να προστατεύονται και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας.

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», όντας μια μη κομματική παράταξη, εστιάζει πάντα στις λύσεις των προβλημάτων, χωρίς να επηρεάζεται από δεύτερες σκέψεις και χωρίς να υπόσχεται στους δημότες πράγματα που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Επομένως, δεσμευτήκαμε ότι θα φέρουμε τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα τα υποστηρίξουμε επειδή θεωρούμε ότι συμβάλλουν με την προοπτική του Περάματος για το μέλλον και είναι απολύτως συμβατά με τον ευρύτερο σχεδιασμό της πόλης των Ιωαννίνων. Το Πέραμα είναι ένας οικισμός που επλήγη από τις ευρύτερες και αναγκαίες χωροταξικές διευθετήσεις της περασμένης δεκαετίας, με την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, και ο Δήμος πρέπει να αντισταθμίσει την εξέλιξη.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της πόλης να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το Πέραμα να ενσωματωθεί πλήρως στον αστικό χώρο των Ιωαννίνων και να αξιοποιηθούν όλα τα τοπικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Η Γραμματεία της Παράταξης”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments