Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»: Διαρκείς επισκέψεις της Παράταξης σε περιοχές εκτός της πόλης

«Γιάννενα Τώρα»: Διαρκείς επισκέψεις της Παράταξης σε περιοχές εκτός της πόλης

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και αυτό το Σαββατοκύριακο συνέχισε εντατικά τις επαφές με τους δημότες, καθώς επίσης και τις επί τόπου επισκέψεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό της.
Την περασμένη Κυριακή αντιπροσωπεία της Παράταξης και ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας επισκέφθηκαν -για πολλοστή φορά και όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο- δύο από τις «παραμελημένες» περιοχές του Δήμου μας, τους Λογγάδες και το Δροσοχώρι.
Στους Λογγάδες, η αντιπροσωπεία της παράταξης έγινε θερμά δεκτή από τον πρόεδρο της Τ.Κ., κ. Χ. Παπαπέτρο αλλά και αρκετούς κατοίκους, οι οποίοι ενημέρωσαν την παράταξη για θέματα της περιοχής τους όπως για τα κτήματα της περιοχής που «πνίγονται» (πλημμυρίζουν) από τη λίμνη και για τα οποία πληρώνουν φόρους & τέλη (!), το πρόβλημα με τα φερτά υλικά στα ρέματα της περιοχής, την έλλειψη ιατρικής φροντίδας λόγω της μη συχνής παρουσίας «αγροτικού» ιατρού στην περιοχή τους, κλπ
Οι εκπρόσωποι της παράταξης αφού συνομίλησαν με αρκετούς δημότες της περιοχής, υποσχέθηκαν ότι θα θέτουν τα θέματα της περιοχής τους και ότι θα τα παρακολουθούν στενά.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπαρτζώκας, «Για εμάς ο Δήμος δεν είναι μόνο το κέντρο των Ιωαννίνων. Είναι και αυτά τα «ξεχασμένα» δημοτικά διαμερίσματα και οι «ξεχασμένες» τοπικές κοινότητες, όπου κατοικούν άνθρωποι που μάχονται πολλές φορές για πράγματα αυτονόητα στην πόλη. Σε ότι μας αφορά, θα είμαστε πάντα κοντά τους, όχι μόνο προεκλογικά και βεβαίως το ενδιαφέρον μας δεν πρόκειται να εξαντληθεί σε μια τυπική επίσκεψη στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους για τη θερμή υποδοχή τους, η οποία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.»
Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της παράταξης επισκέφθηκε το Δροσοχώρι, όπου διαπίστωσε σωρεία οδικών κακοτεχνιών και προβλημάτων, εγκατάλειψη και απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή.
Σε συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής, τονίστηκε ιδιαίτερα η έλλειψη φωτισμού στο οδικό δίκτυο, η μη ύπαρξη κόμβου στη είσοδο του χωριού και γενικά τα θέματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή η οποία είναι εντελώς παραμελημένη.
Επίσης, η παράταξη διαπίστωση ότι δίκαια οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση της Αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού, εσωτερικά, καθώς είναι σε άσχημη κατάσταση με αποτέλεσμα ενώ οι κάτοικοι επιθυμούν να τη χρησιμοποιούν για εκδηλώσεις, καθώς ο πολιτιστικός τους σύλλογός είναι πολύ δραστήριος με θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις, τελικά να δυσκολεύονται.
Κατά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας, ο Α. Μπαρτζώκας δήλωσε:
«Δυστυχώς στη σημερινή μας επίσκεψη διαπιστώσαμε και εδώ την εγκατάλειψη που επιφυλάσσει η Δημοτική Αρχή για κάθε τι που δεν είναι στο κέντρο της πόλης, για κάθε τι που δεν φαίνεται. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε καμία βελτίωση στις συνθήκες ζωής των κατοίκων από την εποχή που επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά την περιοχή, το 2014. Αμεσότατα οφείλει η Δημοτική Αρχή να λύσει ως πρώτη προτεραιότητα τα θέματα οδικής ασφάλειας στην περιοχή, πριν υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες από τη μόνιμη αδράνεια της.»
«Γιάννενα Τώρα»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments