Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΓΙΑΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ : Για την αντιμισθία στην ΔΕΥΑΙ

ΓΙΑΝΕΝΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ : Για την αντιμισθία στην ΔΕΥΑΙ

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για την αντιμισθία του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση όλων όσων κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ,τονίζεται σε νέα ανακοίνωση της παράταξης όπου αναφέρονται τα εξής:

“Την κυνική ομολογία ότι αύξησαν τις αποδοχές σε ποσό άνω των 2.000 ευρώ, θα την κρίνουν οι Γιαννιώτες που εξακολουθούν να πληρώνουν ένα πανάκριβο νερό.

Η Δημοτική Αρχή ωστόσο προσπαθεί να θολώσει τα νερά κάνοντας άλματα στον χρόνο.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» ρωτά με σκοπό να μάθουν την πλήρη αλήθεια οι δημότες.

  • Υπάρχει απόφαση Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεωρεί ότι η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη;
  • Υπήρξαν από την έκδοση της απόφασης αυτής και μέχρι τώρα προσπάθειες να λάβει απόφαση περί του αντιθέτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης;
  • Προκλήθηκε νομική γνωμοδότηση για να δοθεί νομιμοφάνεια στην απόφαση;
  • Πάρθηκε η απόφαση με παρόντα μόνο τέσσερα μέλη από τα έντεκα του Διοικητικού Συμβουλίου;
  • Θα μπορούσαν να καταβληθούν οι αυξημένες αποδοχές χωρίς την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου;
  • Εντέλλονται οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ να πληρώσουν μισθοδοσία 2.137 ευρώ από την 8-11-2017 και μέχρι την λήξη της θητείας.

Προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η ακόλουθη:

«Με δεδομένα αυτά η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη, καθόσον οι αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΑΥΙ και του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης που καθόρισαν την αμοιβή του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Επιχείρησης λόγω της πλήρους απασχόλησής του σ’ αυτήν δεν έχουν λάβει υπόψη την οικονομική κατάστασή της κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, ιδίως ενόψει του διπλασιασμού της αμοιβής αυτής. Δεδομένου όμως ότι οικονομικές καταστάσεις για την προηγούμενη της επίμαχης διαχειριστική περίοδο δεν είχαν εγκριθεί αρμοδίως, τόσο τα μέλη του ΔΣ της Επιχείρησης όσο και ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης συγγνωστώς υπέλαβαν ότι μπορούσαν να προβούν στον ορισμό της επίμαχης αποζημίωσης χωρίς αναφορά την οικονομική κατάστασή της κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο. Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, η εντελλόμενη δαπάνη δεν είναι νόμιμη, το ελεγχόμενο χρηματικό ένταλμα όμως πρέπει να θεωρηθεί λόγω συγγνωστής πλάνης».

Η Δημοτική Αρχή φυσικά ψεύδεται εν γνώσει της όταν αναφέρεται σε μέλος της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» υποστηρίζοντας ότι λάμβανε αποζημίωση παράστασης ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

Ο κ. Δημήτρης Θεμελής, στον οποίο αναφέρεται η Δημοτική Αρχή, παραιτήθηκε από την θέση του αντιδημάρχου τον Οκτώβριο του 2012. Παρέμεινε στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής χωρίς καμία αμοιβή.

Στους πρώτους μήνες της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής (2011) καταργήθηκε η αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ. Έγινε δηλαδή πριν από οκτώ χρόνια και όχι επί ημερών Θωμά Μπέγκα, όπως πιθανόν λανθασμένα τον πληροφόρησαν.

Η μοναδική αμοιβή ήταν αυτή της αντιμισθίας του αντιδημάρχου. Αν η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι κακώς την λάμβανε, ας το πει στα μέλη της δικής της παράταξης και κυρίως ας το κάνει πράξη.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments