Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ :Πεπραγμένα Δημοτικής Αρχής 2014-15 Καμία πρόοδος στα πρωτεύοντα θέματα της πόλης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ :Πεπραγμένα Δημοτικής Αρχής 2014-15 Καμία πρόοδος στα πρωτεύοντα θέματα της πόλης

MPARTZOKAS5Από:Γιώργος Γκόντζος

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»(φωτογραφία :Άρης Μπαρτζώκας επικεφαλής της παράταξης) για την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό αναφέρει τα εξής:

“Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο «Καλλικράτης», διεξήχθη χθες, σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης, «πανηγυρική» ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία εκπροσώπων φορέων και πολιτών με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής κατά το πρώτο έτος της θητείας της. Η ομιλία του κ. Δημάρχου, διάρκειας μιας ώρας, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρουσα ήταν. Σε ένα μεγάλο μέρος την ομιλίας του ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις διαφοροποιήσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής από την προηγούμενη, λες και πρόκειται για άλλη Παράταξη, και με ασαφείς γενικότητες μας δήλωσε  τι σκοπεύει να πράξει στο μέλλον, σαν να παρουσίαζε προεκλογική διακήρυξη, ενώ απέφυγε να μπει στην ουσία των πλέον δύσκολων προβλημάτων της πόλης μας με ποικιλότροπες υπεκφυγές. Όχι έκπληξη, αλλά κατάπληξη μας προκάλεσε η αποστροφή της ομιλίας του για το θέμα της ΔΕΥΑΙ, «θέλουμε να το συζητήσουμε κι όχι να μιλάμε στον αέρα με ντουφεκιές»! Αλήθεια, ποιος ζητάει να γίνει συζήτηση και ποιος την αποφεύγει επί ένα ολόκληρο χρόνο; Όλη η πόλη ξέρει ότι όσες φορές ρωτήσαμε τον κ. Δήμαρχο πότε θα γίνει η σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρναμε ως απάντηση μόνο αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον. Είναι μόνιμη τακτική της Δημοτικής Αρχής να αποφεύγει τα μεγάλα θέματα και να συζητά μόνο τα δευτερεύοντα και τα υπηρεσιακά. Στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, αρνήθηκε να ενημερώσει τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για το περιεχόμενο του φακέλου της υποψηφιότητας της πόλης. Χτες μάλιστα, όταν τον εντοπίσαμε κρυπτόμενο στα τελευταία έδρανα της αίθουσας και ζητήσαμε το λόγο, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί αλλά ως απάντηση μας ανέλυσε πόσο παλιός και πεπειραμένος δημοτικός σύμβουλος είναι! Όντως, είναι παλιός Δημοτικός Σύμβουλος ο κ. Γκόγκος αλλά έχει και παλιά νοοτροπία. Αυτή των Μαυρογιαλούρου και Καλοχαιρέτα!

Δεν χρειάζονται όμως πολλά λόγια για να διαπιστώσει κανείς ότι ο πρώτος χρόνος θητείας της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν και τόσο επιτυχημένος. Και για του λόγου το αληθές  αρκεί μια ανάγνωση της έκθεσης των ορκωτών λογιστών όπου φαίνεται η ανεπαρκής συνεργασία  της Οικονομικής με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ διαπιστώνεται μεγάλη διαφορά  μεταξύ της αξίας κτήσης από το Δήμο και της σημερινής αξίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων.  Ο Δήμος εξακολουθεί να μην έχει Νομική Υπηρεσία, να μην έχει Συνήγορο του Δημότη, να μην έχει μηχανισμό αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το δημότη κλπ κλπ.

Αλήθεια, έγινε κάτι για το κυκλοφοριακό; Το Γιαννιώτικο Σαλόνι; Το Στρατόπεδο Βελισσαρίου; Για την τόσο αναγκαία και όχι πολυδάπανη επέκταση του κυνοκομείου; Όλα βαδίζουν με ρυθμούς χελώνας. Το «θα» είναι η κατ’ εξακολούθηση αγαπημένη έκφραση της Δημοτικής Αρχής. Κωμικοτραγικό παράδειγμα το ότι ακόμη δεν επισκευάστηκαν οι δημοτικές τουαλέτες. Αν ένα τόσο απλό έργο δεν ολοκληρώθηκε σε δεκαπέντε μήνες, φανταστείτε τι έχει να γίνει στο μέλλον! Για μας ένα είναι βέβαιο. Με τέτοιο απολογισμό, είμαστε σίγουροι ότι το 2019 θα τους αντικαταστήσουμε πολύ εύκολα.

 

10-12-2015

Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments