Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2016 «Μια φορά κι έναν καιρό…» Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων σε δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2016 «Μια φορά κι έναν καιρό…» Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων σε δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου

Αφίσα Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2016Από:Γιώργος Γκόντζος– Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων συμμετέχει κάθε χρόνο και οργανώνει δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Η γιορτή καθιερώθηκε από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα- την IBBY- το 1966, με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, τιμώντας την ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Hans Christian Andersen.

Κάθε χρόνο, μία διαφορετική χώρα αναλαμβάνει να ετοιμάσει την αφίσα και το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το 2016, υπεύθυνο για το μήνυμα και το υλικό του εορτασμού είναι το  Τμήμα της Βραζιλίας FNLIJ (Fundação Nacional do Livro. Infantil e Juvenil).

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν… μια πριγκίπισσα; Όχι. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια βιβλιοθήκη… και ένα μικρό κοριτσάκι που το λέγανε Λουίζα και αγαπούσε πολύ τα βιβλία και όλους τους ήρωες των παραμυθιών. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά όλου του κόσμου η Luciana Sandroni, συγγραφέας επιτυχημένων παιδικών και νεανικών βιβλίων.

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο Ziraldo, σκιτσογράφος, εικονογράφος και συγγραφέας, τρεις φορές υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Hans Christian Andersen. Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ/Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φρόντισε ώστε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά από την γνωστή και αγαπητή Ελληνίδα συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Φέτος η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων γιόρτασε σε διπλή δράση τα γενέθλια του μεγάλου παραμυθά. Το Σάββατο 02 Απριλίου 2016, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη καλωσόρισε τους μαθητές του Β’ Γυμνασίου Καβάλας, και τους ξενάγησε στους μαγικούς κόσμους των χειρογράφων, των μικρογράμματων γραφών, των βυζαντινών σταχώσεων, των πολύτιμων βιβλιοδεσιών και των σπάνιων τεκμηρίων που φυλάσει στις σπάνιες συλλογές της.

Τη Δευτέρα 04 Απριλίου οι μικροί μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, ήρθαν στη Βιβλιοθήκη για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen.

Το μήνυμα παρουσιάστηκε στους μικρούς μαθητές σε δραματοποιημένη αφήγηση, από τις Παναγιώτα Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικό, Σταματία Ζαρκάδη, Συντηρήτρια, Καλλιώρα Δήμητρα και Καρυώτη Θεοδώρα, φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την αφήγηση ακολούθησε μια σειρά διαδραστικών δράσεων που έφεραν σε επαφή τα παιδιά με το βιβλίο και το μαγικό κόσμο της ανάγνωσης. Εκφράστηκαν ελεύθερα κινούμενα σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης και στο βιβλιοαυτοκίνητο, που είχε παρκάρει ειδικά για τη σημερινή ημέρα στον πεζόδρομο. Τέλος, με το δικό τους τρόπο, οι μικροί μας φίλοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα  στα παιδιά όλου του κόσμου…ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!

 

Δείτε Επίσης

Σ.Σούρλας-Η απόπειρα να αξιολογηθεί  η ψήφος  μεγάλης  ομάδας πολιτών  με ψυχιατρικούς όρους ,είναι μια,εγκληματικού τύπου, πρακτική

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—   Ποια είναι τα  αίτια, ποιες οι ερμηνείες  για  το φαινόμενο που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments