Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιώργος Μαυρωτάς(ΠΟΤΑΜΙ) : « Πολύ σημαντική η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο…»

Γιώργος Μαυρωτάς(ΠΟΤΑΜΙ) : « Πολύ σημαντική η Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο…»

giorgos-maurotas-300x188Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στις εργασίες της Α΄ Συνόδου του 2016, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με πολυμελή διακομματική αντιπροσωπεία. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο από 25 ως 29 Ιανουαρίου,  θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Στο πλαίσιο της Προεδρίας της Βουλγαρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά το τρέχον εξάμηνο, θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος της χώρας, κ. Rossen Plevnelef.

Μεταξύ των κυριότερων εκθέσεων που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια είναι:

-Τα τεράστια περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός των μεθοριακών περιοχών του Αζερμπαϊτζάν καθώς και η κλιμάκωση της βίας στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και στα άλλα κατεχόμενα εδάφη από το Αζερμπαϊτζάν.

-Η Μεσόγειος ως  πύλη εισόδου για την παράτυπη μετανάστευση καθώς και η αύξηση της στην Ευρώπη, καθώς και τα δίκτυα των παράνομων διακινητών μεταναστών.

-Η  καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και η προστασία των προτύπων και αξιών του ΣτΕ (κοινή συζήτηση), καθώς και οι ξένοι μαχητές στη Συρία και το Ιράκ.

-Η κατάσταση στο Κόσοβο.

-Οι περιορισμοί στις δραστηριότητες των Μ.Κ.Ο. στην Ευρώπη

-Η δικαστική διαφθορά  και η άμεση ανάγκη να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Συνέλευσης, καθώς και η προστασία και ενδυνάμωση του ρόλου των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη μέλη του ΣτΕ

Η διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές κ.κ. Ιωαννέτα Καββαδία (επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΣτΕ), Βασιλική Κατριβάνου, Ειρήνη Κασιμάτη, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Ελένη Ράπτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργο Μαυρωτά.. Ο Βουλευτής Α΄Αθηνών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ μίλησε στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ‘’Στα σημεία των καιρών’’ .

Ακούστε τη συνέντευξη

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments