Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος ΙΣΑ- ΚΕΔΕ): «Η Κυβέρνηση να σταματήσει την… μπαλωματική και στρεβλωτική πολιτική μετάθεσης ευθυνών του Κράτους στην Αυτοδιοίκηση. Να παραιτηθεί ο χειρότερος Υπουργός Υγείας…»

Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος ΙΣΑ- ΚΕΔΕ): «Η Κυβέρνηση να σταματήσει την… μπαλωματική και στρεβλωτική πολιτική μετάθεσης ευθυνών του Κράτους στην Αυτοδιοίκηση. Να παραιτηθεί ο χειρότερος Υπουργός Υγείας…»

ResizerΜιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη (Στα σημεία των καιρών) ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε σε καίρια θέματα Υγείας με τη διπλή ιδιότητά του, τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητά την παραίτηση του υπουργού Υγείας καταγγέλλοντας τις τραγικές δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ζητώντας από τον κ. Ανδρέα Ξανθό, να αναλάβει τις ευθύνες του, για τις ζωές που χάνονται.Ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας θεωρεί ότι η εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της υγείας έχει τραγικές επιπτώσεις για το σύστημα υγείας και τους ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει καταγραφεί στη χώρα μας σημαντική αύξηση της βρεφικής θνησιμότητας ήδη από το 2012.Ειδικότερα ο ΙΣΑ καταγγέλλει ό,τι για το θάνατο ασθενών που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, ευθύνεται η πρόχειρη και απαράδεκτη διαχείριση, των παρακάτω κρίσιμων ζητημάτων: Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν έλαβε τα μέτρα της ,εν όψει της επικείμενης επιδημίας της γρίπης ,για να διασφαλίσει ότι δεν θα κλείσουν κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ,παρά το γεγονός ότι είχε εγκαίρως ενημερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ό,τι λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα 200 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά ενώ καθημερινά περισσότερα από 50 άτομα που χρειάζεται να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους. Αυτό αποτελεί μια απαράδεκτη επιστημονικά πρακτική που έχει οδηγήσει στο θάνατο πολλούς ασθενείς που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.Η ανεπαρκέστατη διαχείριση της επιδημίας της γρίπης που εξαπλώνεται στη χώρα είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα, να κατέχει θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων από τη νόσο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 95% όσων ασθενών κατάληξαν, παρά το γεγονός ότι ανήκαν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, δεν είχαν εμβολιαστεί. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες για τη φετινή χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού καθώς δεν έγινε το φθινόπωρο, η καθιερωμένη εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, για την επικείμενη επιδημία της γρίπης.Τα Δημόσια νοσοκομεία είναι ακέφαλα, χωρίς διοικήσεις με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν σοβαρές δυσλειτουργίες. Από την ανάληψη των καθηκόντων της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας διέκοψε τις καθιερωμένες συναντήσεις με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Ακόμα και μετά την απομάκρυνση των διοικητών- με αδιαφανείς διαδικασίες που καταγγέλθηκαν -δεν έγινε καμία συνάντηση με τους διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών που εκτελούσαν χρέη διοίκησης για να τους δοθούν κατευθύνσεις. Έτσι τα δημόσια νοσοκομεία είναι ακέφαλα και έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους.

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments